-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Spotify“ grasina atsukti Švedijai nugarą

Švedijos muzikos transliavimo internetu milžinė „Spotify“ antradienį pagrasino atsukti gimtajai šaliai nugarą, jeigu šalies valdžia neišspręs didelių mokesčių, būsto trūkumo ir pasenusios švietimo sistemos klausimų.
Spotify
Spotify / Scanpix nuotr.

2008 metais šią kompaniją įkūrę Daniel Ek ir Martin Lorentzon tinklalapyje „Medium“ išplatino atvirą laišką, kuriame aptaria šalies problemas.

„Įstatymų leidėjai turi suvokti, kad mes konkuruojame pasaulinėje talentų rinkoje ir kaina, kurią turime mokėti už prastesnes sąlygas, yra per didelė. Dabar mes svarstome, ar plėsime savo verslą Stokholme ar Niujorke“, – rašoma laiške.

Kompanijos įkūrėjai teigė, kad susiduria su sunkumais samdant aukšto lygio darbuotojais, nes Stokholme, kur įsikūrusi kompanijos būstinė, yra didelis nuomojamų butų trūkumas. Dėl to vienintelis sprendimas yra pirkti būtą.

„Reikalauti, kad jauni žmonės, atvykę į naują šalį, pirktų brangų butą mažina mūsų patrauklumą“, – sakė D. Ek ir M. Lorentzonas.

Jiedu taip pat skundėsi dėl to, kad Švedijos mokyklose per mažai mokoma programavimo. „Švedijos mokyklose vis dar privalomos darbo su medžiu pamokos, bet ne programavimo“, – pažymėjo jie.

Galiausiai jie sukritikavo Švediją dėl per didelių mokesčių, taikomų darbuotojams suteikiam akcijų opcionams, kurie, jų paskaičiavimais, sudaro 70 proc., palyginti su 25 proc. Vokietijoje ir 15–20 proc. Jungtinėse Valstijose.

„Įsivaizduokite, kaip būtų gerai, jei Švedija būtų šalis, kurioje darbuotojai galėtų taptų kompanijų, kuriose dirba, bendraturčiais“, – sakė „Spotify“ vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius