Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Starbucks“ planuoja per 5 metus pasaulyje atidaryti 12 tūkst. kavinių

Didžiausias pasaulyje kavinių tinklas „Starbucks“ planuoja per artimiausius penkerius metus visame pasaulyje atidaryti 12 tūkst. naujų kavinių. Į šį planą įtraukta ir lapkritį paskelbta programa, pagal kurią kavinių skaičius Kinijoje iki 2021 metų bus padidintas nuo 2,3 tūkst. iki 5 tūkstančių.
„Starbucks“ šaltas kavos gėrimas
„Starbucks“ šaltas kavos gėrimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš viso „Starbucks“ kavinių skaičius pasaulyje padidės 48 proc. iki maždaug 37 tūkstančių. Dar 2011 metais jų buvo mažiau nei 12 tūkstančių.

Įmonė taip pat paskelbė tikslinius finansinius rodiklius ateinantiems penkeriems metams. Jos prognozėmis, įplaukos augs po 10 proc. per metus, o pelnas akcijai – po 15–20 proc. per metus.

Ateityje „Starbucks“ planuoja daugiau dėmesio skirti ne tik gėrimams, bet ir maistui: įmonės vadovybės vertinimais, augimo maisto kategorijoje tempą ji gali padidinti daugiau kaip du kartus. Pavyzdžiui, pusryčių sumuštinių pardavimai „Starbucks“ kavinėse per pastaruosius ketverius metus padidėjo dukart.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius