Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Startuolis iš Londono „Velocity Black“ steigs technologijų centrą Lietuvoje

Kompanija „Velocity Black“ Vilniuje atidarys savo pirmąjį technologijų centrą. Technologijų startuolis planuoja ne tik sukurti naujų darbo vietų, bet ir bendradarbiauti su technologijų universitetais. Biurus Londone, Los Andžele, Niujorke ir nuo šiol Vilniuje turintis startuolis artimiausioje ateityje planuoja tapti pilnaverčiu Lietuvos programuotojų bendruomenės nariu.
Rankų paspaudimas
Rankų paspaudimas / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

Žinomumą kompanijai pelnęs produktas – dirbtinį intelektą naudojanti platforma „Velocity Black“. 2018 metais ji tapo vienu iš sparčiausiai augančių startuoliu Jungtinėje Karalystėje.

Pasak „Velocity Black“ kompanijos inžinerijos vadovo Sune Westphalen, motyvuoti ir talentingi darbuotojai, lankstus ir pažangus valstybės požiūris bei puiki strateginė Lietuvos padėtis padėjo apsispręsti pirmąjį kompanijos technologijų centrą kurti būtent Vilniuje.

„Visus naujausius savo produktus vystysime būtent Vilniuje, todėl esu tikras, kad čia sugebėsime pritraukti ir pasaulinio lygio talentų“, - teigia Sune Westphalen.

„Labai džiaugiamės, kad Lietuvos startuolių kultūra yra patraukli sparčiai augančioms įmonėms iš Londono. „Velocity Black“ įsikūrimas Lietuvoje prisidės ir prie šios bendruomenės kompetencijų didinimo”, – sako „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Naujoji Uma bendradarbystės erdvė taps „Velocity Black“ namais Vilniuje dar šią vasarą. Lietuvių komandai vadovaus Vygandas Pliasas.

Šiuo metu įmonė jau paskelbė konkursą projektų vadovų, produktų dizainerių, „TypeScript“ inžinierių („Node.js“, „React.js“, „React Native“), „DevOps“ ir AI / ML / duomenų specialistų vietoms užimti.

Šiuo metu „Velocity Black“ kapitalas siekia 32 mln. JAV dolerių. Į įmonę investuoja kompanijos, palaikančios industriją keisti siekiančias idėjas. Vieni didžiausių investuotojų – „DIG Investment“, „Spark Capital“ bei Barris Sternlichtas, „Starwood“ viešbučių tinklo įkūrėjas. „Velocity Black“ Londone įkūrė Zia Yusuf ir Alex Macdonald. Kompanija turi biurus Londone, Los Andžele, Niujorke ir nuo šiol Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius