-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuolis „Printify“ pritraukė 45 mln. JAV dolerių, tarp investuotojų – ir lietuvis

Lyderiaujantis užsakomosios spaudos startuolis iš Latvijos „Printify“ užsitikrino 45 mln. JAV dolerių investicijas per A serijos investicijų raundą, kurį vedė „Index Ventures“. Į bendrovę investavo „H&M“, „Virgin Group“, technologijų bendrovių „Vinted“, „Wise“ (buvusio „Transferwise“), „Squarespace“, „RedHat“ įkūrėjai bei investuotojai iš pramogų pasaulio, kaip Will Smith „Dreamers VC“. Pritrauktas investicijas „Printify“ naudos tolesnei pasaulinei plėtrai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Printify“ komanda
„Printify“ komanda / „Printify“ nuotr.

Kaip auganti el.prekybos platforma, „Printify“ prisideda prie sparčiai populiarėjančios kūrėjų ekonomikos ir įgalina bet ką pradėti savo verslą ir kurti unikalius produktus. „Printify“ platformoje kiekvienas daiktas yra pagaminamas tik jį pardavus ir trikampės prekybos principu (angl. dropshipping) pristatomas tiesiai pirkėjui, todėl nereikia išankstinių investicijų, o rizikos lygis išlaikomas itin žemas. Kompanija siūlo didžiausią gaminamų pagal užsakymą produktų pasirinkimą ir padeda sujungti norinčius prekiauti pardavėjus su spaudos darbus atliekančiais partneriais daugiau nei 100 pasaulio vietų. Didžiausias partnerių pasirinkimas – JAV, pagrindinėje „Printify“ rinkoje. Per pastaruosius metus platforma fiksavo spartų augimą ir šiuo metu turi daugiau nei 2 mln. registruotų pardavėjų.

„Printify“ įsikūrusi Latvijoje ir šiuo metu buria stiprią komandą, padėsiančią išlaikyti spartų augimą. Šiandien bendrovėje dirba beveik 500 žmonių iš viso pasaulio – per metus komanda išaugo dvigubai ir toliau plečiasi. Šiuo metu bendrovė turi daugiau nei 70 atvirų pozicijų produkto, inžinerijos, rinkodaros, dizaino srityse – beveik visos jos tinkamos ir nuotoliniam darbui.

„Mūsų misija yra sukurti visada besivystančią platformą, kuri prekiauti internetu leistų bet kam be didesnių investicijų ir su kuo mažesne rizika. Turime viziją el.komerciją perorentuoti nuo masinės produkcijos iki gamybos pagal užsakymą, taip eliminuojant produkcijos perviršius ir sumažinant taršą.

Praėję metai įnešė didelių pokyčių rinkoje – vartotojai vis dažniau apsipirko internete, o prekybininkai ieškojo naujų galimybių užsidirbti papildomų pajamų“, – teigia „Printify“ įkūrėjas ir vykdantysis direktorius James Berdigans.

„Printify“ yra lyderiaujanti prekyvietė gamybos darbams pagal užsakymą ir siūlo plačiausią produktų ir spausdinimo paslaugų tiekėjų pasirinkimą. Ši platforma panaikino visus gaminio kūrimo barjerus ir įgalino daugiau nei 2 mln. kūrėjų pradėti sėkmingą verslą vieno mygtuko paspaudimu. Laikui bėgant, vis daugiau gamintojų prisijungiant prie internetinės erdvės ir prieinamais tampant daugiau gamybos būdų, „Printify“ padės bet kuriam kūrėjui realybe paversti savo idėjas“, – sako „Index Ventures“ atstovas Dino Becirovic.

„Kaip technologijų sektoriaus dalyvis esu labai laimingas, matydamas kaip per pastaruosius kelis metus ši rinka išsivystė – stebiu vis daugiau ambicingų startuolių, siūlančių sprendimus dalykams, kurie iki šiol buvo neįveikiami iššūkiai. „Printify“ misija gaminti pagal poreikį sutampa su mūsų, tvaresnio verslo praktikos vizija. Ne mažiau svarbu, kad Baltijos šalių startuoliai toliau demonstruoja neišsemiamą potencialą ir plečiasi pasauliniu mastu, todėl turime toliau tikėti vieni kitais ir dirbti link dar platesnės regiono plėtros“, – pastebi „Vinted“ bendraįkūrėjas ir vykdantysis direktorius Mantas Mikuckas.

„Visame pasaulyje sparčiai populiarėjant paslaugoms pagal užsakymą „H&M Group“ džiaugiasi galėdama investuoti į „Printify“ ir jos komandą. Platformos įkūrėjo vizijos išpildymas ir dabartinė sėkmė rodo, kad jų vystomas produktas turi dideles galimybes plėtrai ir potencialą išlikti ilgalaikiu savo industrijos lyderiu“, – teigia „H&M CO:LAB“ investicijų valdytoja Elise Fahlen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius