Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„StrongPoint“ investicijos leis parduotuvių darbuotojams į pagalbą pasitelkti robotus

Mažmeninės prekybos technologinių sprendimų kūrėja „StrongPoint“ investuoja 800 tūkst. eurų į pirmųjų humanoidinių robotų, skirtų pagalbai maisto prekių parduotuvėse, vystymą. Pastarieji gebės ne tik tūpti ir stotis, bet ir pernešti daiktus bei krauti prekes į lentynas. „StrongPoint“ bendradarbiauja su Norvegijos robotų kūrėjais „Halodi Robotics“ bei kartu su jais planuoja specializuoto humanoidinio roboto prototipą sukurti iki šių metų pabaigos. Masinę robotų gamybą ir paleidimą į rinką planuojama pradėti 2023 m., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Robotas
Robotas / „StrongPoint“ nuotr.

Leis visą dėmesį skirti pirkėjams, o ne prekėms

Dviejų technologijų bendrovių sukurtas humanoidinis robotas bus pirmasis, pritaikytas mažmeninės prekybos sektoriui. Kaip teigia Julius Stulpinas, „StrongPoint Technology“ vadovas, minėtas išradimas pagelbės darbuotojams bei atlaisvins juos nuo sunkių fizinių ir rutininių užduočių. Todėl įdiegę šį inovatyvų sprendimą į savo procesus, maisto prekių tinklai galės dar efektyviau planuoti savo veiklą.

„Investuodami laiką ir išteklius į naujausios kartos technologijas, kuriame sąlygas efektyvesniam darbų planavimui ir įgyvendinimui. Žmogaus intelektinė veikla, gebėjimas improvizuoti, vienu metu spręsti daugybę sudėtingų užduočių ir bendrauti yra nepakeičiami. Būtent šių žmogaus gebėjimų reikia imantis daugiausiai pridėtinės vertės kuriančių darbų, nuo kurių atitraukia monotoniškos rutininės užduotys. Mūsų kuriamas sprendimas leis visą darbuotojų potencialą skirti svarbiausioms užduotims, o rutinines patikėti robotui pagalbininkui“, – sako J.Stulpinas.

Asmeninio archyvo nuotr./Julius Stulpinas
Asmeninio archyvo nuotr./Julius Stulpinas

Kuriamas humanoidas turės visą judesių, kuriuos darbuotojai atlieka mažmeninės prekybos salėse, amplitudę: galės kelti, pernešti, nuimti ir atlikti kitus judesius ranka, net atidaryti duris ar spausti tikslų mygtuką. Robotas gebės atkartoti žmogaus rankų ir pirštų judesius, todėl jam bus įveikiami ir sudėtingesni darbai – ne tik pakelti, bet ir į tikslią vietą padėti ar pastumti tam tikrą daiktą. Negana to, jis galės saugiai įveikti didesnius atstumus ir dirbti visą parą. Tikimasi, kad šis humanoidas pravers ir e.prekyboje, priveždamas ir pristatydamas prekes.

„StrongPoint“ nuotr./Robotas
„StrongPoint“ nuotr./Robotas

Prototipas bus sukurtas šįmet

Pusę planuojamų investicijų „StrongPoint“ skirs moksliniams tyrimams ir plėtrai, kitą pusę – investicijoms į pirmaujančią pasaulyje humanoidinių robotų kūrėją „Halodi Robotics“. Humanoidinio roboto prototipą, pritaikytą mažmeninės prekybos sektoriui tikimasi sukurti dar šįmet. Per 2022 m. robotai būtų testuojami realioje prekybininkų aplinkoje, o 2023 m. tikimasi pradėti serijinę gamybą ir robotų naudojimą prekybos tinkluose.

„Mūsų partnerių komanda gerai išmano mažmeninės prekybos sektorių, kuriam kuria technologijas ne vienerius metus. Sutelkę abiejų komandų žinias ir įgūdžius, galime iš esmės pakeisti šio sektoriaus procesus prekybos vietose“, – komentuoja „Halodi Robotics“ vykdantysis direktorius Bentas Børnichas.

„StrongPoint“ nuotr./Robotas
„StrongPoint“ nuotr./Robotas

Šiuo metu Europoje ir visame pasaulyje yra įvairių tipų robotų, atliekančių tam tikrą funkciją – konsultuojančių, skenuojančių prekes, valančių patalpas ir kt. Tačiau iki šiol nėra sukurta robotų, kurie galėtų atkartoti žmogaus rankos judesius ir padėtų mažmeninės prekybos sektoriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius