-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sulūžęs „Ekrano“ užtvankos šliuzas pridarė nuostolių vietiniam verslui: teko atšaukti dalį užsakymų

Antradienį, sulūžus „Ekrano“ marių užtvankos šliuzui, padaryta nemažai nuostolių ne tik gamtai, bet ir mariose veikiantiems verslams. Tiesa, ne visi verslininkai skundėsi sumažėjusiu klientų srautu, tačiau visi pripažino, kad ši nelaimė – netikėta ir nemaloni.
Po „Ekrano“ užtvankos išlūžimo
Po „Ekrano“ užtvankos išlūžimo / Eriko Laukžadžio / „Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Teko atšaukti užsakymus

Pramoginį laivą „Ekrano“ mariose vairuojantis Vidmantas Karalevičius, po žinios apie avariją, nuskubėjo žiūrėti, ar jo laivui viskas gerai. Tačiau, atvykęs į vietą, pamatė, kad, dėl smarkiai nusekusio vandens, jo laivas jau nebe vandenyje, o ant šlaito.

„Šis įvykis laivui nepakenkė, tačiau verslui – tikrai taip. Pamatęs, jog laivas tiesiog stovi ant šlaito, pasikviečiau šeimos narius, praeivius, kurie padėjo jį nustumti atgal į vandenį. Džiaugiuosi, kad nesulaužė laivo, tačiau plaukimo užsakymus teko atšaukti. Gali būti, kad teks atšaukti ir viso rugpjūčio užsakymus, nes kalbėjau su užtvanką tvarkiusiais darbuotojais, kurie patikino, kad tvarkymai vyks ne vieną dieną, o tikėtina kelias savaites. Deja, dėl nusekusio vandens, įlipimas į laivą tapo nepatogus. Juk klientai ateina švęsti švenčių, damos neretai būna pasipuošusios aukštakulniais, o šiuo metu tam, kad įliptų į mano laivą, reikia eiti slidžiu, žolėtu šlaitu. Tai tikrai nemalonu. Liūdna ir tai, kad rugpjūtis – vienas sėkmingiausių mėnesių šiam verslui, o, jei reikės atšaukti visus užsakymus, bus nemažai nuostolių“, – pasakojo vyras.

Ketina žymėti vandenyje esančias kliūtis

Kitą laivą „Ekrano“ mariose vairuojantis Mindaugas Žiurlys atviravo, jog jo verslui, sulūžęs šliuzas, kol kas nepakenkė.

„Dieną po avarijos turėjau du reisus su šventėmis. Užsakymų neatšaukiau, nes mano laivas pritaikytas ir vandens nusekimams, ir pakilimams. Tačiau smalsuolių, kurie norėtų praplaukti laivu vien tam, kad pasižiūrėtų, kokią įtaką įvykis padarė marioms – nėra“, – kalbėjo pašnekovas.

„Kraken“ laivo savininko teigimu, jiems pasisekė ir todėl, kad turi tinkamą priėjimą prie laivo, todėl klientai gali patogiai įlipti ir išlipti iš jo.

Eriko Laukžadžio / „Jūsų Panevėžys“ nuotr./„Kraken“ laivas
Eriko Laukžadžio / „Jūsų Panevėžys“ nuotr./„Kraken“ laivas

Vis dėlto, M.Žiurlys pripažino, kad nusekęs marių vanduo leido pamatyti nemažai kliūčių vandenyje, kurios gali tapti pavojingomis vandens pramogautojams.

„Būtent todėl ruošiamės sudėlioti įspėjamuosius ženklus, kurie padės matyti kliūtis. Tai mūsų indėlis į saugesnę laivybą ir pramogas vandenyje“, – sakė kapitonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius