Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumažėjęs pirkėjų iš NVS srautas labiausiai atsiliepė drabužių pardavėjams

Praėjusiais metais pirkėjų iš Rusijos Lietuvoje sumažėjo dramatiškai – mokesčius už pirkinius susigrąžinusių pirkėjų iš Baltarusijos Lietuvoje sumažėjo beveik 11 proc., o iš Rusijos – net 43 procentais. Bene labiausiai senkančius šių pirkėjų srautus Lietuvoje jaučia drabužių prekybininkai ir kurortų verslininkai, rašo „Verslo žinios“.
Drabužių parduotuvė
Drabužių parduotuvė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pagrindinė priežastis, kodėl „Aprangai“ nepavyko praeitais metais pasiekti planuoto apyvartos augimo, ir buvo staigiai kritęs NVS šalių pirkėjų srautas, atitinkamai ir jų išleidžiamos pinigų sumos“, – sako „Aprangos“ grupės vadovas Rimantas Perveneckas.

„Baltika Lietuvos“ direktorė Viktorija Krolytė teigia, kad bendrovės skaičiavimu, 2015 metais bendras ne ES šalių pirkėjų srautas krito 23 proc. – baltarusių prekybininkė sulaukė 18 proc. mažiau, rusų sumažėjo 44 procentais..Didžiausias sumažėjimas fiksuotas praėjusių metų pradžioje ir gruodžio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius