Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumažėjus tranzitinių skrydžių, „Oro navigacijos“ nuostoliai gali siekti 5 mln. eurų

Vakarams uždarius savo oro erdvę Rusijai, o šiai pritaikius atsakomąsias priemones, smarkiai sumažėjo Lietuvos oro erdvę kertančių lėktuvų skaičių, dėl to žymiai smuko skrydžių valdymo paslaugas valstybės įmonės „Oro navigacija“ pajamos už tranzitinius skrydžius. Šių metų bendrovės veiklos nuostolis gali siekti 5 mln. eurų, šeštadienį pranešė LNK.
„Oro navigacija“ logotipas
„Oro navigacija“ logotipas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vakarai savo oro erdvę Rusijai uždarė netrukus po jos įsiveržimo į Ukrainą, o Rusija netrukus atsakė tuo pačiu, dėl to virš Lietuvos skraidančių lėktuvų sumažėjo perpus, sako „Oro navigacijos“ vadovas Saulius Batavičius.

„Dėl sankcijų Rusijai, dėl veidrodinių Rusijos sankcijų Europos Sąjungai tranzitinių skrydžių skaičius krito iki 50 procentų, tuos kuriuos mes aptarnaudavome, tie, kurie skrisdavo virš Lietuvos“, – teigė jis.

S.Batavičius sako, kad „Oro navigacijos“ nuostoliai šiemet gali siekti 5 mln. eurų.

„Šiems metams mes maždaug turime 5 milijonų tokį deficitą savo biudžete ir šiems metams jis toks ir išliks“, – sakė jis.

Praėjusiais metais „Oro navigacija“ gavo 26 mln. eurų pajamų, arba 62 proc. daugiau nei užpernai, kai gauta 15,8 mln. eurų pajamų. Bendrovė pernai uždirbo 5,2 mln. eurų grynojo pelno, kai 2020 metais nuostolis siekė beveik 5 mln. eurų, rodo Registrų centrui pateikti įmonės duomenys.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis anksčiau yra sakęs, kad šioje srityje dėl įvestų ribojimų Lietuva yra viena labiausiai paveiktų šalių Europos Sąjungoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius