-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šunų ir kačių augintojų prašymai grožio salone: tatuiruotės, blizgučiai ausyse ir nagų lakavimas

„Dog and Cat Butique – Luxury SPA“ – tokia iškaba keturkojus klientus jau penkerius metus vilioja šunų ir kačių grožio salonas Vilniuje. Išskirtinis dizainas, maloni aplinka ir daugybė įvairių paslaugų – visa tai, kad augintiniai jaustųsi laimingi. „O kai jie laimingi, tuomet laimingi ir jų šeimininkai“, – sako salono darbuotojai.
„Dog and Cat Butique – Luxury SPA“ salone
„Dog and Cat Butique – Luxury SPA“ salone / Video stop kadras

„Siekėme sukurti prabangų SPA šunims ir katėms, tokių salonų Lietuvoje nėra daug, čia teikiame visas svarbiausias paslaugas: gyvūnus kerpame, triminguojame, maudome“, – 15min pasakojo salono direktorės pavaduotoja Elia Popova.

Pasak jos, prieš penkerius metus saloną Lietuvoje atidaryti nusprendė Baltarusijos pilietė Svetlana Teslitskaja. Ji visuomet žavėjosi Vilniumi, todėl ėmė svarstyti apie verslo galimybes šiame mieste.

VIDEO: „Kaip ten dirba“: augintinių SPA salone keturkojus meistrės puošia ir tatuiruotėmis, ir blizgučiais

„Savininkė su vyru labai myli šunis ir kates, patys augina du Jorkšyro terjerus, turi ir trečią šunį ir visuomet galvojo apie saloną čia. Įdomu, kad jie patys gyvena Minske ir tik vėliau tokiu pat pavadinimu saloną atidarė būtent ten“, – sakė E.Popova.

Pašnekovė „Dog and Cat Butique – Luxury SPA“ salone dirba jau dvejus metus ir pastebi, kad žmonės vis daugiau dėmesio skiria savo keturkojams draugams, lepina juos įvairiomis grožio procedūromis ne ką mažiau nei jomis mėgaujasi patys.

Video stop kadras/Akvilė Kavaliauskaitė „Dog and Cat Butique – Luxury SPA“ salone
Video stop kadras/Akvilė Kavaliauskaitė „Dog and Cat Butique – Luxury SPA“ salone

„Daugiau nei 80 procentų klientų kates ir šunis atveda atlikti jiems klasikinį, saloninį kirpimą pagal veislę. Tačiau teikiame ir išskirtinio, vadinamojo creative kirpimo paslaugą – ir kasytes piname, ir kailį puošiame, išskutinėjame tatuiruotes, ant ausyčių klijuojame blizgučius“, – pasakojo E.Popova.

Pasak jos, kartais tenka sulaukti ir neįprastų prašymų, pavyzdžiui – nulakuoti šuniui ar katei nagus, papuošti išskutinėtą kailį blizgučiais, nudažyti jį kita spalva. Tačiau lietuviai esą gana konservatyvūs, tokiems eksperimentams pasiryžta anaiptol ne kiekvienas.

Video stop kadras/„Dog and Cat Butique – Luxury SPA“ salone
Video stop kadras/„Dog and Cat Butique – Luxury SPA“ salone

„Kartais vestuvių proga pabrolys ir pamergė, jei lankosi šventėje kartu su augintiniu, prašo padaryti tatuiruotę šuniui (išskutinėti kailį), pavyzdžiui, širdelės formos. O tuomet ją papuošti blizgučiais. Būna, kad padažyti ausis, uodegytę paprašo, taip pat – pablizginti kailį, papuošti įvairiais kaspinėliais, karūnomis“, – kalbėjo E.Popova.

Salono atstovė užsiminė vis dažniau sulaukianti klientų prašymų jų augintiniams atlikti azijietišką kirpimą, suteikiant šunims ir katėms apvalias formas, tuomet augintiniai primena žaisliukus, yra itin mielos išvaizdos.

„Europoje toks kirpimas – labai populiarus, ypač populiarus Rusijoje. O Lietuvoje ši mada ateina po truputį, dar ne visi apie tokį kirpimo būdą žino, ne visiems ir patinka, nusprendus pasirinkti azijietišką kirpimą salone tenka lankytis dažniau“, – paaiškino E.Popova.

Pasak jos, vis daugiau dėmesio augintinių išvaizdai skiria ir kačių šeimininkai. Vienas dažniausių prašymų salone apsilankiusioms katėms – kad šios po procedūros virstų... liūtukais. Tokiu atveju katės nuskutamos, plaukai paliekami tik ant galvos, kojų, uodegos. O kartais uodega dar išskutinėjama įvairiais raštais.

„Kailis nuolat atauga, todėl žmonės mėgsta eksperimentuoti, nori išsiskirti. Nors kai kuriais atvejais ir gyvūnui geriau, ypač vasarą, kai šilta. Tuomet daugelis ir kates, ir šunis prašo kirpti trumpai, žiemą kailio daugiau nori palikti“, – sakė E.Popova.

Video stop kadras/„Dog and Cat Butique – Luxury SPA“ salone
Video stop kadras/„Dog and Cat Butique – Luxury SPA“ salone

Salone yra ir daugiau išskirtinių paslaugų, pavyzdžiui, vandens, ozono, kvapų terapijos – visa tai padeda šuniui ne tik atrodyti gražiai, bet ir jaustis sveikai.

„Dog and Cat Butique – Luxury SPA“ salonas – viena iš smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių, kuri naudojasi „Tele2“ paslaugomis. Bendras 15min ir „Tele2“ projektas „Kaip ten dirba“ salono darbą leis pamatyti iš arti žiūrėkite video.

O jeigu ir jūs esate nedidelės įmonės atstovas ir norite dalyvauti šiame projekte bei papasakoti apie savo verslą plačiai 15min auditorijai, rašykite mums el. paštu kaiptendirba@15min.lt!

Galbūt jūs būsite tie laimingieji, pas kuriuos netrukus atvyks 15min filmavimo komanda su Akvile priešakyje ir ners į jūsų darbų sūkurį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius