Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 27

Šių įmonių garaže – „Lamborghini“ ar „Porsche“, bet darbuotojams moka mažiau nei 1000 eurų: kodėl?

Statistika rodo – darbuotojams mokami maži atlyginimai įmonėms netrukdo įsigyti galingų ir prabangių lengvųjų automobilių. Bent 110 tokių Lietuvos įmonių statistiškai moka darbuotojams mažiau nei 1000 eurų prieš mokesčius. Tiesa, nors 15min kalbintų viršūnėje atsidūrusių įmonių atstovai turėjo paprastą paaiškinimą dėl atlyginimų dydžio, mokesčių ekspertas teigia, kad automobiliai – visuotinės ir ilgaamžės ydingos verslo praktikos dalis.
„Lamborghini Urus“
„Lamborghini Urus“ / Shutterstock nuotr.

Įmonių atlyginimų ir turimų automobilių palyginimo statistiką laisvalaikiu sudarė vienas Lietuvos duomenų analitikos ekspertas, nenorėjęs būti įvardytas viešai, tačiau sutikęs su 15min pasidalinti savo analize.

Šiame tyrime pagal viešus duomenis atrinkta TOP 1000 galingiausių automobilių, kuriuos įsigijusios Lietuvos įmonės. Pagal naudojamą prabangaus automobilio apibrėžimą, į šią kategoriją įeina tie automobiliai, kurių galia yra lygi arba viršija 292 kW. Visi automobiliai sąraše yra lengvieji (M1 kategorijos).

Tokia galios riba pasirinkta todėl, kad taip išauga automobilio kaina, priežiūra ir degalų sąnaudos, tad tai, teigia sudarytojas, nėra biudžetinis pirkinys.

Į sąrašą taip pat neįtrauktos veiklos, žymimos veiklos kodais 451100 bei 771100 (automobilių pardavimo verslas). Pasirinktos didesnės įmonės – jų darbuotojų skaičius yra lygus arba viršija 10 (duomenų suvedimo metu).

Tad kokiose įmonėse atlyginimų vidurkių ir prabangių automobilių rodikliai skiriasi labiausiai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius