-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susijusios įmonės gali kreiptis paramos

Nuo karantino suvaržymų nukentėjusios susijusios įmonės – kontroliuojamos kitos bendrovės arba pačios turinčios akcijų kitoje įmonėje – nuo penktadienio gali kreiptis paramos naujo 150 mln. eurų subsidijų paketo.
Įmonės
Įmonės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Penktadienį Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paleidžia paraiškų sistemą ir pagaliau galės pretenduoti tos įmonės, kurios yra susijusios, galės pretenduoti į paramą“, – sakė ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ekonomikos viceministras Vincas Jurgutis anksčiau šią savaitę BNS sakė, kad paramos startas susijusioms įmonėms užtruko dėl techninių darbų.

Pasak jo, susijusių įmonių, galinčių gauti paramą, turėtų būti mažiau nei savarankiškų, tačiau paramos suma joms gali būti didesnė.

Pirmasis paramos verslui paketas, kuriame subsidijoms numatyta 150 mln., lengvatinėms paskoloms – 30 mln. eurų, startavo sausio 20 dieną.

Tačiau iki šiol į paramą iš šio paketo galėjo pretenduoti tik savarankiškos įmonės. Ekonomikos ir inovacijų ministerija pirmadienį skelbė, kad verslui per pirmąjį mėnesį paskirstyta per 30 mln. eurų paramos subsidijų ir paskolų forma.

Subsidiją, siekiančią iki 25 proc. 2019 metais sumokėto GPM, gauna bendrovės, kurios prarado daugiau nei 30 proc. pajamų.

Netrukus turėtų startuoti ir antras 150 mln. eurų paramos paketas, iš jo 70 mln. eurų bus subsidijos labiausiai nukentėjusioms įmonėms. Subsidijų schema šiuo metu derinama su Europos Komisija, A.Armonaitė teigė besitikinti, kad ji pradės veikti kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius