Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Susikibo „Bioderma“ pardavėjai: originalus produktas – vaistinėje ar parduotuvėje?

„Biodermos“ kosmetikos vartotojai sunerimo, pamatę prekės ženklo feisbuko puslapyje įspėjimą, kad gamintojas atsako tik už vaistinėje įsigyto produkto kokybę. Tačiau „Biodermos“ produkcijos juk pilna visur – prekybos centruose, elektroninėse parduotuvėse. 15min pasiaiškino, iš kur į parduotuvių lentynas atkeliauja „Bioderma“.
„Bioderma“ produkcija
„Bioderma“ produkcija / J.Lapienytės nuotr.

„Prancūziškos dermatologinės kosmetikos BIODERMA atstovai Baltijos šalims UAB „Naos Baltic“ nori informuoti visus savo klientus, kad gamintojo kontroliuojamų kosmetikos gaminių galima įsigyti tik šalies vaistinėse, šių vaistinių internetinėse parduotuvėse bei medicinos įstaigose. Tik tokiu atveju BIODERMA atstovai gali atsakyti už įsigytų kosmetikos gaminių saugumą ir kokybę“, – toks pranešimas pastaruoju metu už pinigus rodomas feisbuko vartotojams. Pirmą kartą jis publikuotas pernai birželį.

Kadras iš feisbuko/„Bioderma“ reklama
Kadras iš feisbuko/„Bioderma“ reklama

Tokią reklamą pamačiusi vilnietė Karina sunerimo, mat „Biodermos“ makiažo valiklį pirko ne vaistinėje, o prekybos centre.

„Ką tai reiškia? Aš įsigijau nekokybišką produktą? Ar galiu jį vartoti? Pirkau prekybos centre, nes buvo akcija“, – 15min klausimais užbėrė vilnietė.

J.Lapienytės nuotr./„Bioderma“ produkcija, įsigyta „Maximoje“
J.Lapienytės nuotr./„Bioderma“ produkcija, įsigyta „Maximoje“

Ant jos įsigytos pakuotės nurodytas tas pats gamintojas, kaip ir ant vaistinėse parduodamos produkcijos – „Bioderma Laboratoire Dermatologique“, tačiau skiriasi produkcijos importuotojas.

„Bioderma“ kosmetiką parduodantys prekybos tinklai ir elektroninės parduotuvės tikina, kad nors ir perka produkciją iš kitų jos importuotojų, jie yra patikimi ir atsako už produktą, todėl nerimauti dėl kokybės ir originalumo tikrai nereikia.

„Bioderma“ įspėjimas
„Bioderma“ įspėjimas

Naos Baltic“: parduodama tik vaistinėse

„Naos Baltic“ yra vienintelis oficialus „Bioderma“ atstovas Lietuvoje ir būtent jis platina informaciją, kad „Bioderma“ produkciją galima įsigyti tik vaistinėse. Tiesa, įmonė nepuola teigti, kad kitur įsigytos prekės yra nekokybiškos.

„Informuojame, kad tiek pasaulyje, tiek Europos Sąjungoje yra aptinkama falsifikuotų produktų, pažymėtų „Bioderma“ prekės ženklu, todėl atidžiai stebime „Bioderma“ prekių ženklu žymimų produktų kilmę. Absoliučiai visų produktų patikrinti negalime, tačiau iki šiol atsitiktiniu būdu patikrinti Lietuvoje platinami „Bioderma“ produktai yra originalūs“, – 15min raštu atsakė „Naos Baltic“ vadovas Aurimas Lukošius, pabrėžęs, kad „Naos Baltic“ 100 proc. akcijų kontroliuoja oficialus „Bioderma“ gamintojas Prancūzijoje.

J.Lapienytės nuotr./„Bioderma“ produkcija vaistinėje BENU
J.Lapienytės nuotr./„Bioderma“ produkcija vaistinėje BENU

A.Lukošius aiškino, kad „Bioderma“ yra dermatologinė kosmetika, sprendžianti odos problemas, dėl to būtina kompetentinga vaistininko ar medicininį išsilavinimą turinčio žmogaus konsultacija prekybos vietoje.

„Todėl ši kosmetika yra parduodama tik vaistinėse, vaistinių elektroninėse parduotuvėse bei medicinos įstaigose. „Bioderma“ produkcija, kuri yra parduodama ne vaistinėse, yra parduodama tiekėjų, kurie neturi jokių bendradarbiavimo sutarčių su „Naos“ grupe. Tokiu būdu nesame užtikrinti, kad buvo laikomasi visų kokybės reikalavimų visoje produktų tiekimo grandyje. Dėl to mes negalime garantuoti už tokių produktų kokybę“, – aiškino A.Lukošius.

Prekybos centrai: gamintojas – tas pats

Karina makiažo valiklį pirko „Maximoje“, ant pakuotės nurodyta, kad prekę importavo bendrovė „Emironas“. Nors ji nėra oficiali „Bioderma“ atstovė Lietuvoje, „Maxima“ tikina, kad tiekėjas yra patikimas ir abejonių dėl prekės nekyla.

„Biodermos“ ženklo kosmetikos produktais pradėjome prekiauti praėjusių metų rudenį. Visus šio ženklo produktus, kuriais prekiaujama mūsų tinkle, įsigijome iš tiekėjo, kuris juos pirko Europos Sąjungoje, o konkrečiau – Lenkijoje. „Maximos“ parduotuvėse platinamų „Biodermos“ kosmetikos produktų etiketėse nurodomas gamintojas yra tas pats, kaip ir platinamų Lietuvos vaistinėse. Todėl abejonių dėl produkto autentiškumo ar kokybės mums nekyla. Produktų kokybė ir sauga yra mūsų veiklos prioritetas, tad savo klientams siekiame pasiūlyti kokybiškus produktus už prieinamą kainą“, – 15min paaiškino „Maximos“ komunikacijos atstovai.

Jie, matyt, turėjo omenyje „Eurovaistines“. „Benu“ vaistinėse ant „Bioderma“ produkcijos nurodomas platintojas „Naos Baltic“, bet gamintojas visur nurodomas tas pats.

J.Lapienytės nuotr./„Bioderma“ produkcija vaistinėje BENU
J.Lapienytės nuotr./„Bioderma“ produkcija vaistinėje BENU

Tačiau „Biodermos“ gausu ir kitur, pavyzdžiui, elektroninėse parduotuvėse. Štai pigu.lt galima rasti 24 skirtingų pavadinimų „Biodermos“ produkcijos. Bendrovės komunikacijos vadovė Raimonda Strazdauskaitė tikina, kad parduoda tik kokybiškas ir originalias prekes.

J.Lapienytės nuotr./„Bioderma“ produkcija
J.Lapienytės nuotr./„Bioderma“ produkcija

„Europos Sąjungos teisės aktai numato ir skatina laisvą prekių judėjimą Europos Sąjungos ribose, užtikrinant didesnę konkurenciją, o kartu geresnę kainą vartotojui. Todėl „Pigu.lt“, siekdama pasiūlyti savo klientams kuo platesnį kokybiškų prekių asortimentą ir konkurencingą kainą, nuolat ieško prekių tiekėjų, kurie užtikrintų tokią galimybę. Prancūziškos dermatologinės kosmetikos BIODERMA tiekėjai produkciją tiekia iš oficialių šio prekės ženklo atstovų, veikia vadovaudamiesi teisės aktais ir pagal sudarytas sutartis, todėl visiškai atsako už gaminių kokybę prieš mūsų klientus“, – aiškino R.Strazdauskaitė.

Tai yra pagaminta to paties gamintojo produkcija. Jie yra gamintojo atstovai, mes prekiaujame to paties gamintojo produkcija, – aiškino „Emirono“ vadovas.

Kosmetikos platintojos įmonės „Emironas“ vadovas Linas Jovaiša 15min tikino, kad perka ir savo klientams siūlo tik originalią ir kokybišką to paties gamintojo produkciją. Jis nepatikslino, kur ją perka, tiesiog pavirtino, kad tą daro Europos Sąjungoje. Pirkėjai, aiškino jis, tikrai nėra įpareigoti pirkti produkciją tik iš oficialaus „Biodermos“ atstovo Lietuvoje.

„Kiekvienoje valstybėje yra galbūt vienas gamintojo atstovas ir krūva platintojų, ir ta rinka kiek kitaip veikia negu Lietuvoje, kur yra tarsi vienas pardavėjas ir visi tarsi ir turėtų iš jo pirkti. Bet pagal Europos Sąjungos įstatymus to tikrai nėra. (...) Tai yra pagaminta to paties gamintojo produkcija. Jie yra gamintojo atstovai, mes prekiaujame to paties gamintojo produkcija“, – aiškino „Emirono“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius