Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suskaičiavo: Klaipėdos uostas skelbia praėjusių metų rezultatus

Klaipėdos uosto direkcija sudėliojo visus taškus ir skelbia praėjusių metų rezultatus. Neramiais 2022-aisiais buvo perkrauta 36,1 mln. tonų krovinių. Modeliuojama, kad šiais metais krova galėtų siekti apie 34,3 mln. tonų.
Klaipėdos uostas žiemą
Klaipėdos uostas žiemą / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas A.Latakas ketvirtadienį paskelbė 2022-ųjų rezultatus. Praėjusiais metais, kurie buvo pažymėti sankcijų, karo Ukrainoje, buvo perkrauta 36,1 mln. tonų krovinių. Palyginimui, 2021-aisiais – 45,6 mln. tonų, 2020-aisiais - 47,8 mln. t.

A.Latakas ne kartą yra sakęs, kad nors rezultatas yra 21 proc. mažesnis nei pasiektas užpernai, kritimas buvo mažesnis nei prognozuota karo pradžioje. Tada modeliuota, kad nustojus krauti baltarusiškas trąšas Klaipėdos uoste sumažės 35 proc.

Rezultatus Klaipėdos uoste padėjo išlaikyti auganti konteinerių krova: Lietuvos uostamiestis tapo didžiausiu konteinerių krovos uostu rytinėje Baltijos jūros pakrantėje. Praėjusiais metais pavyko perkrauti per 1 mln. TEU (sąlyginis konteinerių matavimo vienetas) konteinerių. Šiuo metu Klaipėdos uostas dirba su 17 konteinerinių linijų.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuotr./Krovos dinamika Klaipėdos uoste
Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuotr./Krovos dinamika Klaipėdos uoste

Uoste augo ir naftos produktų krova. Tačiau mažėjo trąšų (beveik 77 proc.), ro-ro, t.y. krovinių ratinėse transporto priemonėse (17 proc.), grūdų (5 proc.). Į uostą įplaukė 5607 laivai – beveik tūkstančiu mažiau.
Į Klaipėdą atplaukė 337 tūkst. keleivių, 47 tūkst. jų atkeliavo kruiziniais laivais.

Skaičiuojama, kad Klaipėdos uostas per praėjusius metus sugeneravo 60 mln. eurų pajamų. Apie 70 proc. pelno bus paskirstyta dividendams. Apie gautą pelną uosto direkcija skelbs vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius