Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos prokurorai pradėjo tyrimą „Ericsson“ atžvilgiu

Švedijos prokurorai trečiadienį pranešė pradėję tyrimą dėl korupcijos atvejų, susijusių su telekomunikacijų milžinės „Ericsson“ veikla Irake, įskaitant įtarimus dėl kyšių davimo džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) nariams.
„Ericsson“ pagrindinis biuras Stokholme, Švedijoje
„Ericsson“ pagrindinis biuras Stokholme, Švedijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vyresnysis prokuroras Leifas Gortsas patvirtino, kad tyrimas pradėtas gavus pranešimus apie galimus korupcinius nusikaltimus 2011–2019 m. laikotarpiu.

„Turime pagrindo manyti, kad per šį laikotarpį Irake galėjo būti įvykdyti korupciniai nusikaltimai, todėl manome, kad būtina pradėti pirminį tyrimą“, – naujienų agentūrai AFP teigė L.Gortsas, pabrėždamas, kad tyrimas vis dar yra „ankstyvosiose stadijose“.

Bendrovės generalinis direktorius Borje Ekholmas vasarį vienam laikraščiui duotame interviu pripažino, kad kai kurie „Ericsson“ darbuotojai galėjo būti susiję su IS narių papirkimu už krovinių gabenimą per grupuotės kontroliuojamas teritorijas Irake.

Bendrovė faktą pripažino prieš Tarptautiniam tiriamosios žurnalistikos konsorciumui (ICIJ) paskelbiant ataskaitą. Joje sakoma, kad apie vidinį „Ericsson“ tyrimą, pradėtą 2019 m., niekada nebuvo paskelbta viešai.

Vidinis tyrimas nustatė galimą korupciją 2011–2019 m. bendrovės veiklos operacijose Irake.

„Ericsson“ 2019 m. jau sutiko sumokėti 1 mlrd. JAV dolerių JAV institucijoms už tai, kad būtų užbaigtos korupcijos bylos dėl bendrovės veiksmų Džibutyje, Kinijoje, Vietname, Indonezijoje ir Kuveite.

Kovo pabaigoje vykusiame „Ericsson“ metiniame susirinkime akcininkai įprasto balsavimo metu balsavo prieš B.Ekholmo ir valdybos atleidimą nuo atsakomybės. Visgi, ir bendrovės vadovas, ir valdybos nariai buvo perrinkti į savo pareigas.

Švedijos įmonės akcijos nuo vasario vidurio prarado daugiau nei ketvirtadalį vertės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius