Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švedijos „Swedbank“ vadovas išteisintas nuo jam mestų kaltinimų

Prieš daugiau nei du mėnesius atsistatydinęs Švedijos finansų grupės "Swedbank" prezidentas ir generalinis direktorius Michaelis Wolfas išteisintas dėl kaltinimų prekyba pasinaudojant nevieša informacija.
„Swedbank“ prezidentas Michaelas Wolfas
„Swedbank“ prezidentas Michaelas Wolfas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Vasario 9 d. pasitraukusiam buvusiam „Swedbank“ vadovui visi kaltinimai buvo atmesti po praėjusią savaitę policijoje įvykusios pusantros valandos trukusios apklausos, pranešė M.Wolfo advokatas Leifas Gustafsonas.

„Nebuvo įvykdytas joks nusikaltimas, – agentūrai „Bloomberg“ telefonu trečiadienį sakė advokatas. – M.Wolfas, žinoma, yra labai patenkintas, kad tyrėjai taip greitai viską išsiaiškino. Mano nuomone, tokio sprendimo ir reikėjo tikėtis. Šie įtarimai buvo visai be pagrindo.“

Trečiadienį Stokholme nuo maždaug 10 val. „Swedbank“ akcijos atpigo 1,3 proc. Prekybos pradžioje jų kursas buvo smuktelėjęs 1,9 proc. Šiemet šios finansų grupė akcijos atpigo maždaug 10 proc.

„Swedbank“ taip pat „sveikina“ naujieną apie buvusio vadovo išteisinimą. „Dabar galime tai pamiršti“, – elektroniniu paštu atsiustame komentare sakė banko ryšių skyriaus vadovė Cecilia Hernqvist.

M.Wolfo pasitraukimas vasarį nustebino rinkas ir paskatino „Swedbank“ akcijų kurso smukimą. Nors iš pradžių bankas skelbė, kad vadovas keičiamas, nes reikia pokyčių, tuometinis banko valdybos pirmininkas Andersas Sundstroemas po kelių dienų surengė spaudos konferenciją, kurios metu pranešė, jog įtarta, kad M.Wolfas užsiėmė prekyba pasinaudojant nevieša informacija.

Švedijos ekonominių nusikaltimų tarnyba pranešė nutraukusi M Wolfo bylą, susijusią su 2013 metais įvykdytu sandoriu. Jis nebuvo susijęs su „Swedbank“ akcijomis. Tyrimas buvo pradėtas paprašius pačiam bankui. Tačiau po kelių žmonių apklausų ir duomenų analizės preliminaraus tyrimo metu buvo nuspręsta, kad nėra įrodymų, jog M.Wolfas vykdė kokių nors sandorių pasinaudodamas nevieša informacija, pranešė tyrėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius