Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šveicarijos darbdaviai pradėjo kompensuoti kiaušialąsčių šaldymą: skatins „geresnį darbo-laisvalaikio balansą“

Nuo spalio pradžios kelios įmonės, įskaitant farmacijos milžinę „Merck“, pradėjo padengti su kiaušialąsčių šaldymu susijusias išlaidas moterims, pasirinkusioms šią prevencinę priemonę, rašo Šveicarijos nacionaliniam transliuotojui priklausantis portalas swiss.info
Šveicarijos vėliava
Šveicarijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Interviu naujienų agentūrai „Keystone-SDA“ „Merck Switzerland“ prezidentas Florianas Schickas pabrėžė, kad ši iniciatyva yra viena iš svarbiausių geresnės darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyros skatinimo priemonių.

Svarbiausias tikslas – „prisidėti prie įtraukesnės ir įvairesnės darbo aplinkos kūrimo“, – rašoma portale.

Tačiau tai neapsieina be etinių problemų, „Keystone-SDA“ sakė Nacionalinio etikos komiteto (NEK) viceprezidentas žmogaus medicinos srityje Markusas Zimmermannas.

„Mes, Nacionalinio etikos komiteto nariai, esame gana skeptiškai nusiteikę, – sakė etikos specialistas. Jis baiminasi, kad dėl to gali atsirasti suvaržymų. Be to, tai būtų per didelis darbdavio kišimasis į privatų gyvenimą.

Ekspertų teigimu, vis daugiau moterų Šveicarijoje prevenciškai užšaldo savo kiaušinėlius. Ši procedūra kainuoja apie 10 000 Šveicarijos frankų (10,3 tūkst. eurų), rašo swiss.info.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius