Šveicarijos oro bendrovė dėl naujo incidento laikinai nutraukė orlaivių „Airbus A220“ skrydžius

Šveicarijos pagrindinė oro linijų bendrovė antradienį pranešė, kad skubos tvarka laikinai nutūpdė visą savo orlaivių „Airbus A220“ parką, norėdama patikrinti variklius, kai vienas iš lėktuvų patyrė techninių problemų.
„Swiss International Air Lines“ (SWISS)
„Swiss International Air Lines“ (SWISS) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sprendimas priimtas po to, kai antradienio rytą iš Londono į Ženevą skridęs minėto modelio lėktuvas buvo nukreiptas į Paryžių dėl „naujo incidento, iškėlusio klausimų dėl variklio“, pranešė bendrovė naujienų agentūrai AFP atsiųstame pranešime.

Oro bendrovė turi 29 tokius lėktuvus, kurie iš pradžių buvo priskiriami serijai „Bombardier C“.

Pastaruoju metu įvyko keli su varikliais susiję incidentai, o antradienio incidentas buvo aštuntas per kiek daugiau nei metus, pranešė Šveicarijos visuomeninis transliuotojas RTS, cituodamas „The Aviation Herald“.

Tuo tarpu Prancūzijos tyrimų ir analizės biuras BEA antradienį kreipėsi į savanorius prašydamas padėti rasti variklio, kurį liepos mėnesį pametė Šveicarijos oro bendrovės orlaivis „Airbus A220“, skrisdamas virš Jono Prancūzijoje, dalis.

JAV federalinė aviacijos administracija (FAA) po liepos įvykio ir panašaus incidento rugsėjį praėjusį mėnesį paskelbė vadinamąją tinkamumo skraidyti direktyvą, reikalaujančią patikrinti gamintojos „Pratt & Whitney“ variklius, kurie naudojami orlaiviuose A220.

Pasak „Swiss International Air Lines“ (SWISS), sprendimas nutraukti skrydžius įsigalios nedelsiant ir lėktuvams nebus leista kilti, kol jie nebus „tinkamai patikrinti“, tačiau tikslių datų nebuvo nurodyta.

Oro linijų bendrovė teigė, kad siekdama išsiaiškinti problemą, ji glaudžiai bendradarbiauja su „Airbus“ ir variklių gamintoja „Pratt & Whitney“.

Bendrovė pažymėjo „labai rimtai vertinanti šiuos įvykius“ ir pabrėžė, kad „klientų ir įgulų saugumas yra pagrindinis bendrovės prioritetas“.

„Swiss International Air Lines“ pripažino, kad „daugelį skrydžių reikės atšaukti“.

„Nuoširdžiai apgailestaujame dėl nepatogumų, kuriuos patirs mūsų keleiviai“, – pažymėjo bendrovė ir pridūrė, kad padės nukentėjusiems klientams pakeisti savo skrydžius ar rasti alternatyvių sprendimų.

„Airbus“ taip pat išreiškė gilų apgailestavimą dėl „trikdžių bendrovės klientei ir jos keleiviams“.

Pasak bendrovės, variklių gamintoja bendradarbiauja su šveicarų oro bendrove „siekdama užtikrinti, kad pastarosios veikla būtų kuo mažiau sutrikdyta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius