Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo atverti visas parduotuves, turinčias įėjimą iš lauko

Ekspertų tarybai šią savaitę nutarus siūlyti Vyriausybei siūlyti atverti visas parduotuves, turinčias įėjimą iš lauko, tokį karantino švelninimo nutarimą teikia ir Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Vyriausybė dėl to apsispręs trečiadienį. Iki šiol galėjo veikti tik parduotuvės, kurių prekybinis plotas neviršija 300 kv. m.
Laikinai sustojęs verslas Vilniuje
Laikinai sustojęs verslas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

SAM Vyriausybės nutarimą dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo siūlo keisti leidžiant atsiverti visoms parduotuvėms, kioskams ir paviljonams (išskyrus kioskus ir paviljonus, esančius turgavietėse), turintiems tiesioginį įėjimą iš lauko klientams arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės ar paviljono klientai. Iki šiol galėjo veikti tik smulkieji prekybininkai.

Vyriausybė šiuos pasiūlymus svarstys trečiadienį po pietų.

Be pasiūlymų palengvinti ribojimus verslui, Vyriausybė spręs, ar leisti atsidaryti po stogu esančioms kultūros įstaigoms, taip pat išplėsti mokyklų, kuriose mokymas gali vykti mišriu būdu, ratą. Apie tai daugiau skaitykite ČIA.

Atlaisvinimams pritarė ekspertų taryba

Didesnius prekybininkų atlaisvinimus šią savaitę pasiūlė ir Vyriausybės ekspertų taryba.

Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos narys, Molėtų ligoninės direktorius Vaidotas Grigas žurnalistams sakė, kad taryba teikė pasiūlymus Vyriausybei dėl parduotuvių, viršijančių 300 kv. m plotą ir turinčių atskirą įėjimą iš lauko, atvėrimo.

VIDEO: Vyriausybės ekspertų tarybos narys V.Grigas apie siūlymus dėl prekybos vietų atvėrimo

„Siūlome, kad būtų pirkėjų skaičiaus kontroliavimas prie įėjimo, išskirtas tam tikras plotas vienam klientui, į prekybos centrą būtų galima patekti klientams, tik dėvint medicininę kaukę ar respiratorių. Darbuotojai turėtų dėvėti apsaugos priemones. Patekimas į prekybos plotą turėtų būti per atskirą išėjimą lauke, riboti daugiau kaip dviejų asmenų patekimą vienu metu. Turėtų būti kontrolė prie kasų ir pakankamas dezinfekcinių priemonių prieinamumas“, – pasiūlymus vardijo V.Grigas.

Vyriausybės ekspertų taryba taip pat siūlo, kad prekybininkų testavimas būtų periodinis ir privalomas, o kaip tą užtikrinti kalbėta su verslo atstovais.

„Ekspertų tarybos nuomone, testavimas būtinas, kad suvaldytume srautus ir laiku užkirstume kelią infekcijos plitimui“, – sakė V.Grigas.

Artimiausiu metu Vyriausybės ekspertų taryba žada svarstyti siūlymus dėl parduotuvių atvėrimo ir prekybos centruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius