-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ Estijos padalinio vadovo įgaliojimai sustabdyti

Į plataus masto tarptautines pinigų plovimo aferas patekusio Švedijos „Swedbank“ Estijos padalinio vadovo Roberto Kitto bei finansų direktoriaus Vaiko Tammevalio įgaliojimai sustabdyti, paaiškėjus daugiau informacijos vykdant vidaus auditą.
„Swedbank“ centrinis pastatas
„Swedbank“ centrinis pastatas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Swedbank Eesti“ pranešė, jog stabėtojų tarnyba tokį sprendimą, kuris įsigalioja nedelsiant, priėmė gavusi papildomos vidaus patikrinimų informacijos. Be to, nuo pareigų nušalintas „Swedbank Eesti“ tarybos narys Priitas Perensas.

„Swedbank“ Estijos padalinio taryba laikinuoju valdybos pirmininku ir generaliniu direktoriumi paskyrė direktorių rizikų valdymui Olavį Leppą, o finansų direktore ir valdybos nare – Anną Kouts. Šiems paskyrimams būtinas priežiūros institucijų pritarimas.

„Swedbank“ bankinei veiklai Baltijos šalyse vadovaujanti Charlotte Elsnitz pabrėžė, jog tokius sprendimus padiktavo Estijos padalinio vidaus patikrinimų papildomi duomenys.

„Jau buvo skelbta, kad „Swedbank“, bendradarbiaudamas su nepriklausomais ekspertais, pradėjo išsamų vidaus tyrimą, siekdamas išsiaiškinti, kaip anksčiau buvo reaguojama į galimo pinigų plovimo signalus ir taikomos atitinkamos priemonės. „Swedbank“ ir toliau bendradarbiauja su įvairiomis oficialiomis institucijomis Švedijoje, JAV ir Baltijos šalyse“, – sakė Ch.Elsnitz.

„Swedbank“ siekia atkurti reputaciją, kuri gerokai pašlijo po to, kai Švedijos žiniasklaida vasarį paviešino duomenis apie jo įtraukimą į plataus masto tarptautines pinigų plovimo aferas. Šio skandalo centre atsidūrė „Swedbank“ Estijos padalinys.

Kovo pabaigoje Švedijos „Swedbank“ direktorių taryba atleido grupės vadovę Birgitte Bonnesen, o po savaitės atsistatydino direktorių tarybos pirmininkas Larsas Idermarkas.

Šį skandalą tiria Europos Centrinis Bankas, Švedijos, Baltijos šalių, JAV institucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius