Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taisyti per brangu, todėl pusė apklaustųjų naudotųsi telefonu sudužusiu ekranu

Lietuvos gyventojai neskuba taisyti skilusių išmaniųjų telefonų ekranų. Beveik pusė apklausos dalyvių sudaužyto ekrano neremontuotų arba tai darytų ne iš karto.
Motorola Moto G
Motorola Moto G / Scanpix nuotr.

Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ užsakymu atlikta apklausa parodė, kad 34,5 proc. jos dalyvių sudužusį telefono ekraną keistų tik po kurio laiko. Dar 12 proc. apklaustųjų sudužusio telefono visai netaisytų ir toliau juo naudotųsi.

„Tele2“ klientų aptarnavimo statistikos duomenimis, būtent ekrano skilimas yra dažniausias išmaniojo telefono pažeidimas. Maža to, tai ir viena brangiausių įrenginio „traumų“: pakeisti sudužusį telefono ekraną, priklausomai nuo modelio, kainuoja nuo 200 iki 700 Lt.

23,3 proc. apklausos dalyvių mano, kad tokiu atveju telefono išvis neverta taisyti ir reikia pirkti naują.

Sudužus ekranui telefonų gamintojai netaiko garantinio remonto sąlygų, o priklausomai nuo telefono modelio ir jo amžiaus, taisymo išlaidos gali sudaryti didžiąją telefono kainos dalį.

„Sudužus ekranui telefonų gamintojai netaiko garantinio remonto sąlygų, o priklausomai nuo telefono modelio ir jo amžiaus, taisymo išlaidos gali sudaryti didžiąją telefono kainos dalį. Žmonėms dūžtantys ekranai dabar yra aktuali problema, vis didesnę telefonų dalį sudaro brangesni išmanieji, ir žmonės nenori patirti nuostolių“, – sakė „Tele2“ Produktų skyriaus vadovas Mindaugas Kežionis.

Tik 8,7 proc. apklausos dalyvių buvo įsitikinę, kad jų telefono ekranas tikrai nesuduš.

Specialistai įspėja, kad sudužęs telefono ekranas gali būti pavojingas. Net mažas įskilimas gali išsiplėsti per visą ekrano plotą, o šis galiausiai išbyrėti atskiromis dalelėmis. Kalbant telefonu ar rašant trumpąsias žinutes, galima įsipjauti. Taip pat sudužus telefono ekranui į jo vidų gali patekti vanduo ar dulkės, o telefonas galutinai sugesti. Kasdienis žiūrėjimas į nekokybišką vaizdą sudužusiame ekrane gali pakenkti regėjimui.

Atsižvelgus į tai „Tele2“ pradėjo drausti parduodamus naujus telefonus. Telefono sugadinimo, vagystės, žalos dėl ugnies ar vandens atveju draudimas padengia jo taisymo išlaidas ar visą vertę, jei telefonas sugadintas nepataisomai.

„Tele2“ telefonų draudimo paslaugą kartu su draudimo bendrove „PZU Lietuva“ teikia nuo praėjusių metų gruodžio. Telefoną galima apdrausti jį įsigyjant bet kuriame „Tele2“ salone.

Rinkos tyrimų kompanijos „Rait“ 2014 m. kovo mėn. internetinėje apklausoje dalyvavo 600 15–74 metų respondentų iš visos Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius