Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taivano finansinių technologijų kompanija „Xrex“ pradeda veiklą Lietuvoje

Siekdama įžengti į ES rinką „Xrex“ – Taivano blokų grandinių (angl. „blockchain“) finansų technologijų įmonė – tramplynu pasirinko Lietuvą. Veiklą Lietuvoje pradedanti „Xrex“ naujam padaliniui planuoja patikėti operacines, pinigų plovimo prevencijos ir kitas funkcijas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Verslas
Verslas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas Taivanas

„Xrex“, kurios centrinė būstinė yra Taipėjuje, sukūrė blokų grandine paremtų produktų seriją, įskaitant sąlyginio deponavimo paslaugą „BitCheck“ bei vienintelę pasaulyje kriptovaliutų ir tradicinių valiutų (angl. „fiat“) pinigų keitimo paslaugą „Xrex Exchange“, kuri apima ir JAV dolerius, ir Indijos rupijas. „Xrex“, įkurta kibernetinio saugumo eksperto dr. Wayne'o Huango ir serijinio verslininko Winstono Hsiao, siekia sukurti ilgalaikius ryšius tarp tradicinių finansų ir kriptovaliutų ekosistemos.

Praėjusiais metais A serijos finansavimo ture surinkusi 17 milijonų JAV dolerių „Xrex“ siekia, kad kriptovaliutų teikiamais privalumais galėtų pasinaudoti šiuo metu nepakankamai aptarnaujami vartotojai besivystančiose rinkose, įskaitant Indiją, Afriką ir Artimuosius Rytus.

Anksčiau šį mėnesį įmonė taip pat paskelbė iš Jungtinių Amerikos Valstijų Finansinių nusikaltimų tyrimo tinklo (FinCEN) sėkmingai gavusi finansinių paslaugų verslo (angl. MSB) licenciją, kuri yra būtina bet kokiai JAV norinčiai veikti keityklai. Patekimas į kriptovaliutų keityklų ir kriptovaliutų piniginių sąrašą Lietuvoje yra dar vienas svarbus žingsnis „Xrex“ plėtros strategijoje.

„Veikla Lietuvoje „Xrex“ padės sumažinti atotrūkį tarp ES ir besivystančių šalių. Be to, tai yra puikus pavyzdys, kad Lietuvą ir Taivaną, kur yra „Xrex“ tyrimų ir plėtros centras, sieja glaudūs ryšiai ir bendra idėja skatinti atvirą kultūrą, spartinančią augimą prekybos, finansų ir komercijos srityse“, – sako vienas iš „Xrex“ įkūrėjų ir įmonės generalinis direktorius Wayne'as Huangas.

Pasak ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės, „Xrex“ atėjimas į Lietuvos rinką yra svarbus žingsnis į priekį stiprinant santykius su Taivanu. „Esu tikra, jog mūsų inovacijomis varoma, sparčiai besivystanti finansinių technologijų ekosistema Lietuvoje bus puiki terpė, skatinanti „Xrex“ augimą“ – anot A.Armonaitės.

Pradėdama veiklą Lietuvoje „Xrex“ paklos pagrindus savo planams įžengti į Europos rinką. ES plėtojant kriptovaliutų reguliavimą, „Xrex“ ir toliau investuos į tai, kad įmonės veikla Lietuvoje, o vėliau ir kitose ES valstybėse, atitiktų griežčiausius pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos standartus.

„Lietuvos vyriausybės pasiryžimas užtikrinti pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevenciją atitinka pagrindines „Xrex“ vertybes, – aiškina W. Huangas. – „Xrex“ nuolat ieško galimybių bendradarbiauti su institucijomis ir siekia gauti licencijas tose jurisdikcijose, kurių vertybės kuriant protingai reguliuojamą kriptovaliutų ekosistemą – tokią, kuri skatina finansines inovacijas, užtikrina įtrauktį bei kartu saugo vartotojų interesus – sutampa su mūsų įmonės vertybėmis.“

„Xrex“ Lietuvoje vykdys kriptovaliutų keitimą į tradicines valiutas, o taip pat virtualios valiutos saugojimo piniginės paslaugas. Be to, įmonė sieks Lietuvoje ir kitose ES valstybėse narėse gauti kitas licencijas, kad galėtų plėsti veiklą Europos rinkose.

„Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis sako, kad Lietuva, kaip didžiausias pagal licencijuotų įmonių skaičių ES fintech centras, plėtodama klestinčią ir gyvybingą finansinių technologijų ekosistemą, didžiausią dėmesį skiria siekiui užtikrinti pinigų plovimo prevenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius