-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautiniai startuoliai Vilniuje: kuris taps „Relocation of the Year“ apdovanojimo nugalėtoju?

Gruodžio 9 d. startuolių ekosistemos laukia didelis ir svarbus renginys – „Wrap Up of 2021 & Startup Awards“, kuriame bus įvertinti ir pagerbti didžiausią vertę visuomenei kuriantys ir Vilnių garsinantys startuoliai bei jų pasiekimai. Viena iš 6 nominacijų, kuriose varžosi startuoliai – „Relocation of The Year“. Šia nominacija siekiama atkreipti dėmesį į verslus, kurie, matydami Vilniaus, kaip technologijų ir inovacijų miesto, potencialą čia perkelia savo verslą ar įsteigia padalinį. Tai – „Wargaming“, „PAY2U“, „Flo Health“, „Eliq“ ir „Chronosphere“.
Kasmetinis startuolių ekosistemos renginys „Wrap Up of 2021 & Startup Awards“
Kasmetinis startuolių ekosistemos renginys „Wrap Up of 2021 & Startup Awards“ / Renginio organizatorių nuotr.

„Sparčiai augančių vietinių ar Lietuvoje veikiančių užsienio startuolių įtaka išties didelė: generuojamos naujos darbo vietos, aukšta pridėtinė vertė, valstybei mokami mokesčiai, tačiau taip pat kuriami įkvepiantys pavyzdžiai kitiems verslininkams ar darbuotojams, dalinamasi inovatyviomis idėjomis. Lietuvoje besikuriantys užsienio startuoliai yra geriausias įrodymas, jog galime pasiūlyti aukštos kvalifikacijos specialistus bei patrauklią verslo vystymo aplinką“, – apie nominacijos reikšmę kalbėjo apdovanojimą įteiksiantis „Investuok Lietuvoje“ vadovas Elijus Čivilis.

Pasaulinis žaidėjas Lietuvoje

„Wargaming“ globalioje žaidimų rinkoje yra puikiai žinoma įmonė, įkurta Baltarusijoje, smarkiai plečianti savo veiklą Europoje, o šiais metais nusprendusi įsteigti studiją ir Vilniuje. Sostinei – tai rimtas patvirtinimas, kad čia veikianti žaidimų industrijos ekosistema yra patraukli ir tarptautiniu mastu.

Asmeninio arch. nuotr/Mantas Katinas, „Wargaming“ padalinio Lietuvoje vadovas
Asmeninio arch. nuotr/Mantas Katinas, „Wargaming“ padalinio Lietuvoje vadovas

„Vilnius jau turi gerą tarptautinę reputaciją technologijų industrijoje ir toliau pritraukia pasaulinius profesionalus iš viso pasaulio. Šis miestas yra puiki vieta naujai įmonės bazei, čia išvystyta infrastruktūra, puikios logistikos galimybės. Vilniuje ketiname suformuoti visu pajėgumu veikiantį padalinį, kurio tikslas – tapti vienu didžiausiu žaidimų kompetencijos centru regione ir pritraukti kuo daugiau naujų talentų“, – komentavo įmonės atstovė spaudai Anastasiya Melnova.

Patogesnis gyvenimas

„Overizon“ (PAY2U) – startuolis, veikiantis „Super app“ vadinamų mobiliųjų platformų rinkoje. Šių programėlių išskirtinumas yra tai, kad jos gali vienu metu pasiūlyti daugybę iš pažiūros net nesusijusių paslaugų.

Kaip teigia patys „Overizon“, jie kuria naują, patogų gyvenimo stilių – vartotojai vienoje platformoje savo telefone gali naudotis daugybe skirtingų paslaugų ir pasiūlymų.

Asmeninio arch. nuotr./„Overizon“ (PAY2U) komanda
Asmeninio arch. nuotr./„Overizon“ (PAY2U) komanda

„Pirmiausia, persikėlimui pasirinkome Vilnių todėl, kad norėjome dalyvauti „Startup Wise Guys“ akseleravimo programoje. Čia radome veržlią startuolių ekosistemą, kuri apima sėkmingai „FinTech“ sektoriuje veikiančius dalyvius, partnerius, investuotojus ir draugus. Mums labai patinka bendradarbiauti su kolegomis iš Baltijos šalių, norime drauge pakelti šį regioną į visiškai kitą „SuperApp“ lygį“, – kalbėjo „Overizon“ įkūrėjas Seva Pimenovas.

Nr. 1 pasaulyje

„Flo Health“ startuolis sukūrė ir vysto visame pasaulyje lyderiaujančią moterų sveikatos programėlę. Jos siekis – padėti moterims patogiai stebėti savo menstruacijų, ovuliacijos ciklą ir taip pagerinti savo sveikatos būklę. Kiekvienai vartotojai pateikiama personalizuota informacija, analizė ir ekspertų patarimai. „Flo Health“ programėlė šiuo metu turi per 200 mln. vartotojų, o joje įžvalgomis dalijasi virš 100 medicinos ekspertų.

Asmeninio arch. nuotr./„Flo Health“ vienas iš įkūrėjų Dmitrijus Gurskis
Asmeninio arch. nuotr./„Flo Health“ vienas iš įkūrėjų Dmitrijus Gurskis

Startuolio būstinė yra Jungtinėje Karalystėje, o padaliniai įsikūrę Amsterdame, San Franciske, Minske ir dabar jau – Vilniuje, kuris buvo pasirinktas kaip didelį potencialą turintis miestas, kuriame sparčiai auga inžinerijos sektorius. „Rugsėjį atidarėme biurą Vilniuje ir jau turime 50 aukštos kvalifikacijos darbuotojų – kitąmet planuojame šį skaičių padvigubinti. Mus ypač domina duomenų mokslas ir mobilioji inžinerija, tad taikome aukštus kriterijus ieškodami specialistų“, – komentavo įmonės komunikacijos atstovė Alena Kozub.

Inovatyvūs sprendimai energetikoje

„Eliq“ – tai programinės įrangos sprendimus energetikos sektoriui kuriantis Švedijos startuolis. Jo tikslas – suteikti galimybę energijos tiekėjams diegti programas, padedančias galutiniam vartotojui geriau suprasti, kontroliuoti ir valdyti energijos suvartojimą.

„Eliq“ nuotr./„Eliq“ komanda
„Eliq“ nuotr./„Eliq“ komanda

„Pagrindinė priežastis, kodėl naujo mūsų biuro steigimui pasirinkome Lietuvą – stiprus technologijų, ypač duomenų mokslo, talentų būrys. Taip pat ir tai, kad Vilnius – itin gyvybingas miestas su stipria startuolių ekosistema, – kalbėjo įkūrėjas Hakanas Ludvigsonas, besidžiaugiantis, jog komanda Vilniuje įsikūrė sėkmingai.

Naujovė debesų kompiuterijoje

Startuolis „Chronosphere“ siūlo programų ir infrastruktūros inžinieriams skirtą technologiją, kuri padeda priimti tikslius, duomenimis pagrįstus sprendimus – tai nauja stebėsenos samprata debesų kompiuterijos srityje. „Chronosphere“ metinės pajamos 2021 metais augo daugiau nei 9 kartus, įmonė pritraukė 200 mln. JAV dolerių investiciją.

Asmeninio arch. nuotr./Mantas Klasavičius
Asmeninio arch. nuotr./Mantas Klasavičius

„Įmonė ruošėsi atidaryti programavimo paslaugas teikiantį biurą Europoje, kad galėtų geriau aptarnauti savo klientus ES šalyse. „Chronosphere“ steigėjams jau buvo pažįstama puikiai veikianti Vilniaus infrastruktūra ir auganti technologijų bendruomenė, taip pat talentingi Lietuvos duomenų inžinerijos specialistai“, – plėtros priežastis komentavo sostinės padalinio vadovas Mantas Klasavičius.

Pastaraisiais metais „Chronosphere“ augina Vilniaus komandą – per artimiausius metus tikisi ją padvigubinti. Šiuo metu čia dirba 15 žmonių.

Kasmetinis startuolių ekosistemos renginys „Wrap Up of 2021 & Startup Awards“ suvienijo du tradicinius startuolių ekosistemos renginius: „Startup Lithuania“ septintus metus organizuojamą „Wrap Up of The Year“ ir „Go Vilnius“ jau trečią kartą rengiamus startuolių apdovanojimus. Renginys bus viešinamas virtualioje erdvėje, todėl pranešimus ir apdovanojimus bus galima stebėti tiesiogiai. Daugiau informacijos apie renginį rasti ir į jį registruotis galite „Startup Lithuania“ paskyroje „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius