Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Teamviewer“ surengė didžiausią 2019 metų IPO Europoje: pritraukė 2,2 mlrd. eurų

Frankfurto biržoje antradienį debiutavusi Vokietijos technologijų bendrovė „Teamviewer“ per pradinį viešą akcijų platinimą (IPO) pritraukė 2,2 mlrd. eurų ir jos IPO tapo didžiausiu šiais metais Europoje.
„Teamviewer“ logotipas
„Teamviewer“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovės akcijų kursas trečiadienio prekybos sesijos pradžioje sudarė maždaug 26,25 euro, tačiau netrukus smuko iki 24,8 euro.

Pagal akcijų kursą sesijos pradžioje „Teamviewer“ kapitalizacija sudarė 5,25 mlrd. eurų.

Didžiosios Britanijos privataus kapitalo bendrovė „Permira“, kuri 2014 metais įsigijo „Teamviewer“ už maždaug 870 mln. eurų, susižėrė didelį pelną, nors per IPO pardavė tik 42 proc. Vokietijos technologijų bendrovės akcijų.

„Teamviewer“, kurios pagrindiniai produktai yra nuotolinei kompiuterių priežiūrai ir vaizdo konferencijoms skirta programinė įranga, buvo įkurta 2005 metais ir šiuo metu visame pasaulyje turi maždaug 1,5 mlrd. registruotų savo programinės įrangos, daugiausia nemokamų jos versijų, naudotojų.

„Galimybių investuoti į dideles, likvidžias ir tarptautiniu mastu sėkmingai veikiančias programinės įrangos bendroves iš Vokietijos iki šiol buvo išties nedaug“, – pažymėjo banko „Metzler“ analitikas Pascalis Spano.

„Todėl „Teamviewer“ prisijungimas prie Vokietijos biržinių bendrovių yra gera žinia.“

Tačiau platesnė IPO rinka yra apmirusi – konsultacijų bendrovės EY duomenimis, per IPO pritraukta bendra suma visame pasaulyje trečiąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, sumažėjo 22 proc. iki 40,2 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius