Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisę Kaune veikti gavusi „CityBee“ iš mero sūnaus įmonės perka 50 automobilių

Automobilių dalijimosi paslaugą „CityBee“ jau greitai galės išbandyti ir kauniečiai. Kauno savivaldybė atleido šią paslaugą teikiančią UAB „Prime Leasing“ nuo vietinės rinkliavos už stovėjimo vietas. Panašiu metu pranešta, kad UAB „Prime Leasing“ perka 50 „Peugeot“ automobilių iš UAB „Autovici“, kuriai vadovauja Kauno mero Visvaldo Matijošaičio sūnus.
Šarūnas Matijošaitis su žmona Rasa, Visvaldas Matijošaitis ir Loreta Stonkienė
Šarūnas Matijošaitis su žmona Rasa, Visvaldas Matijošaitis ir Loreta Stonkienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Šarūnas Matijošaitis tikina, kad sandorio detalės su „CityBee“ paslaugas teikiančiais verslininkais buvo suderintos gerokai anksčiau dar nežinant, kad bendrovė savo veiklą plės Kaune, o jo valdoma įmonė laimėjo konkursą, nes pateikė geriausią pasiūlymą.

Pradės nuo dviračių

Pirmajame etape Kaunui bus pasiūlyta 50 „CityBee“ automobilių. Vėliau šis skaičius gali augti iki 100.

Nuo gegužės 1 d. Kaune turėtų startuoti dviračių nuomos paslauga, kurią teiks UAB „Prime Leasing“. Kauniečiams bus pasiūlyta 150-200 dviračių bei įrengti jų nuomos punktai. Tai turėtų priminti šiuo metu Vilniuje veikiančią dviračių nuomos sistemą.

Kauno valdininkai teigia, kad norinčių imtis šio verslo buvo itin mažai. Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas „Verslo žinioms“ teigė, kad pernai paskelbus konkursą atsirado tik vienas jo dalyvis, kuris vėliau pasitraukė, todėl teko ieškoti kitų būdų, kaip pritraukti verslininkus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„CityBee“ elektromobilių įkrovimo stotelės prie Vilniaus savivaldybės atidarymas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„CityBee“ elektromobilių įkrovimo stotelės prie Vilniaus savivaldybės atidarymas

Už tai, kad UAB „Prime Leasing“ įdiegs dviračių nuomos sistemą Kauną, jos automobiliai bus atleisti nuo mokesčių už stovėjimą mokamose miesto zonose.

Nors nėra skelbiama, kada tiksliai Kaune atsiras pirmieji „CityBee“ automobiliai, minima, kad pirmajame etape Kaunui bus pasiūlyta 50 „CityBee“ automobilių. Vėliau šis skaičius gali augti iki 100. Automobilių dalijimosi paslaugą ketinama teikti 36 stotelėse, iš kurių 10 bus centrinėje miesto dalyje. Dėl suteiktos lengvatos parkavimui Kauno miesto biudžetas per metus negaus 30,400 eurų pajamų.

Perka iš mero sūnaus įmonės

Dar vasarį UAB „Prime Leasing“ įsigijo naujų automobilių „Volkswagen Golf“. Taip pat pranešta, kad netrukus automobilių parką papildys 50 naujų „Peugeot“ markės automobilių.

Nuo 2013 m. balandžio naujų „Peugeot“ automobilių importu į Baltijos šalis, tarp jų – ir į Lietuvą, užsiima Danijos įmonė „KW Bruun“ (KWB). 15min susisiekė su šios bendrovės atstovu Vitalijumi Eidimtu, tačiau jis pasiūlė kreiptis į UAB „Autovici“, iš kurios ir buvo įsigyti automobiliai.

UAB „Autovici“ vadovas Šarūnas Matijošaitis 15min nurodė, kad automobilius UAB „Prime Leasing“ iš tiesų pardavė jo įmonės Vilniaus skyrius. „Tai senas reikalas. Su meru jis susijęs tik tiek, kad aš esu automobilius pardavusios įmonės direktorius. „CityBee“ paslaugas teikia nepriklausoma įmonė, ji darė konkursą ir atsirinkinėjo automobilių markes.

Kiek man teko bendrauti pačioje pradžioje, jie turėjo tik savo „Fiat“, „Mini Cooper“ ir BMW markės automobilius. Dabar nuspręsta praplėsti klientų ratą ir pateikti įvairesnių automobilių. Iš mažesnių klasių po konkurso pasirinko mus, o „Volkswagen Golf“ buvo pasirinktas iš didesnių“, – sakė jis.

Apie atėjimą į Kauną nežinojo

Čia tas pats, kas Kęstučiui Martinkėnui (automobilių nuomos verslo savininkas, – red. past.) nusipirkus šventei mūsų žuvies produktų tektų aiškintis, ar taip nebuvo daroma įtaka merui, – teigė Š.Matijošaitis.

Š.Matijošaitis patikino, kad dėl automobilių buvo sutarta seniai: „Buvo sutarta dėl kainos. Tai nebuvo vien mūsų nuopelnas. Derybose dėl kainos dalyvavo ir „Peugeot“ importuotojai. Tai buvo tik verslo sprendimas. „CityBee“ norėjo turėti įvairesnių automobilių, o mes norėjome, kad mūsų automobilių atsirastų kuo daugiau mieste.“

„Vičiūnų“ nuotr./Šarūnas Matijošaitis
„Vičiūnų“ nuotr./Šarūnas Matijošaitis

Į klausimą, ar tuo metu buvo žinoma, kad „CityBee“ pradės teikti paslaugas Kaune, Š.Matijošaitis atsakė: „Ne.“ Taip pat pridūrė, kad yra visiškai suprantama, jog įmonė plečiasi ir verslą plėtoja ne viename mieste.

Pašnekovas patikslino, kad konkurse dalyvavo ir kitos įmonės, todėl pasiūlymus palyginti yra labai lengva: „Tikrai nėra jokių padidintų antkainių automobiliams. Tai yra normalus verslo sandoris tarp dviejų verslo įmonių. Jis niekaip nesusijęs su meru.

Vyksta daug konkursų. Juos daro ir privačios įmonės, ir valstybinės. Juose dalyvaujame. Šiuo atveju mūsų pasiūlymas buvo geriausias. „CityBee“ rinkosi tarp daug markių. Tai ir kaina, aptarnavimo bei atpirkimo sąlygos, garantija – daug sąlygų. Galutinį sprendimą priėmė pirkėjas.

Čia tas pats, kas Kęstučiui Martinkėnui (automobilių nuomos verslo savininkas, – red. past.) nusipirkus šventei mūsų žuvies produktų tektų aiškintis, ar taip nebuvo daroma įtaka merui.“

Sužinojo iš žurnalistų

V.Matijošaitis 15min nurodė, kad apie UAB „Prime Leasing“ ir UAB „Autovici“ sandorį sužinojo tik iš žurnalistų: „Tapus meru man ir komandai norėjosi, kad Kaune atsirastų kuo daugiau teigiamų pokyčių.

Esu 80 įmonių akcininkas. Norint sąsajų surasti galima visur, – teigė V.Matijošaitis.

„CityBee“ į Kauną ateiti norėjo dar 2013 m., kai aš buvau tarybos narys, bet tuo metu jiems tai nepavyko. Sakė, kad Kauno keliai per daug duobėti, todėl automobilius daužyti gaila.

Mes norėjome, kad automobilių dalinimosi ir dviračių nuomos paslauga Kaune atsirastų. Taryba jau patvirtino lengvatas ir balandžio mėnesį turi būti pradėti įrenginėti dviračių nuomos terminalai. Taip pat planuojame įrengti elektromobilių pakrovimo stoteles. Kaunas turi būti europietiškas miestas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno vadovų konferencija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis (trečias iš kairės).

Apie „Prime Leasing“ ir „Autovici“ sandorį sužinojau tik iš žurnalistų. Esu 80 įmonių akcininkas. Mano anūkai eina į mokyklas ir darželius. Vienas sūnus pardavinėja automobilius. Kitas pradėjo pardavinėti motociklus. Ką man dėl to daryti? Norint sąsajų surasti galima visur.

Mane meru išrinko dauguma miestiečių. Visiems geras nebūsi. Jeigu dauguma manys, kad esu blogas meras, kitą kartą neberinks“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

Atitiko keliamus kriterijus

„CityBee“ direktorius Aurimas Drūtys 15min nurodė, kad konkurso laimėtojo pasirinkimas nėra niekaip susijęs su bendrovės plėtra Kaune:

Plėtra Kaune yra visiškai nesusijusi su „Peugeot 208“ automobilių įsigijimu, – nurodė A.Drūtys.

„CityBee“ automobilių dalinimosi paslauga yra atviras visiems prekės ženklams ir neturi apribojimų įsigyjant bet kurios markės automobilius. Šiuo metu bendrovės automobilių parke naudojami „Fiat“, „Mini“, „BMW“ automobiliai, taip pat neseniai vartotojams pasiūlėme galimybę savo kelionėms rinktis „Volkswagen Golf“, kurie miesto gyventojų ir svečių buvo priimti teigiamai. Iki 2016 m. pabaigos planuojame pasiekti 400 automobilių skaičių, todėl gegužės mėnesį automobilių parką papildysime „Peugeot 208“ automobiliais, o birželį jame atsiras dar 50 „Volkswagen Golf“ transporto priemonių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„CityBee“ direktorius Aurimas Drūtys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„CityBee“ direktorius Aurimas Drūtys

„CityBee“ dėl automobilių įsigijimo nuolatos siunčia užklausas automobilių prekės ženklams atstovaujančioms bendrovėms. Daugiausia susidomėjimo sulaukėme po žinios apie automobilių parko papildymą „Volkswagen Golf“ automobiliais. Sulaukėme keleto pasiūlymų ir juos įvertinus buvo pasirinkta bendradarbiauti su „Peugeot“ prekės ženklui atstovaujančia įmone. „CityBee“ automobiliams keliami kriterijai: ekonomiškas ir miestui pritaikytas automobilis, patrauklus finansinis pasiūlymas, jo nuvertėjimas.

Plėtra Kaune yra visiškai nesusijusi su „Peugeot 208“ automobilių įsigijimu, o sprendimas dėl paslaugos teikimo Kauno mieste buvo pristatytas Kauno miesto Tarybai ir vėliau jos patvirtintas. Tuo tarpu lengvata dėl nemokamo parkavimosi „CityBee“ automobiliams suteikta dėl kompleksinės automobilių bei dviračių dalinimosi paslaugos įvedimo miestui“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius