Teisėsauga domisi „Precizikos“ vadovo A.Barakausko sandoriais

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) domisi saulės modulių gamintojos „Precizika“ valdybos pirmininkos Algimanto Barakausko sandoriais. Portalo delfi.lt žiniomis, A.Barakauskas iš Naujojoje Zelandijoje registruotos įmonės „Starlink Systems“ ir iš Kanadoje registruotos įmonės tokiu pat pavadinimu yra gavęs 6,2 mln. eurų paskolą, kurią investavo į „Preciziką“.
Algimantas Barakauskas
Algimantas Barakauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Teigiama, kad A.Barakauskui paskolintas lėšas abi „Starlink Systems“ įmonės galėjo gauti iš Artūro Mickevičiaus, kuris yra anksčiau mobilių telefonų numerių perkėlimą administravusios įmonės „Mano numeris“ savininkas. „Mano numeris“ teisę administruoti numerių perkėlimą buvo gavęs iš Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT), kuriai tuomet vadovavo Tomas Barakauskas – dabartinis „Precizikos“ generalinis direktorius ir A.Barakausko sūnus.

FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė portalui patvirtino, kad tarnyboje šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame, be kitų aplinkybių, tiriamos ir prieš tai minėtų sandorių sudarymo aplinkybės. Generalinės prokuratūros komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė patikslino, kad tyrimas pradėtas 2014 metų spalio 9 dieną ir yra didelės apimties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius