-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teisėsaugos purtoma „Valentis Pharma“ stabdys gydytojų papirkimu įtariamų atstovų veiklą

Bendrovė „Valentis Pharma“ nuo šios savaitės stabdo savo regioninių atstovų veiklą Lietuvoje. Bendrovės produkciją toliau bus galima įsigyti šalies vaistinėse. Toks sprendimas priimtas, atsižvelgiant į naujas aplinkybes susiklosčiusioje situacijoje, rašoma įmonės pranešime žiniasklaidai.
„Valentis Pharma“ vaistų gamykla Vilniuje
„Valentis Pharma“ vaistų gamykla Vilniuje / „Valentis Pharma“ nuotr.

„Atsižvelgdami į pritaikytus procesinius sprendimus mūsų kolegų atžvilgiu, esame priversti neribotam laikui  stabdyti veiklą regionuose. Visuomet buvom ir toliau išliksime atviri visoms valstybės institucijoms, nepaisant ir patiriamų nuostolių. Nuo šiol visa bendrovės veikla bus vykdoma iš centrinio biuro, Kaune“, – sako bendrovės vadovas Vaidotas Deveikis.

„Valentis Pharma“ regioninės atstovybės veikė visoje Lietuvoje. Bendrovės vadovybė pabrėžia apgailestaujanti dėl viešai mestų įtarimų jos darbuotojams.

„Kol kas negalime plačiau komentuoti susiklosčiusios situacijos. Netekome galimybės ne tik palaikyti ryšių su mūsų atstovais, bet ir dirbti kartu. Pritaikyti procesiniai sprendimai jiems, užkerta galimybę bendrovei tęsti veiklą per atstovus regionuose“, – sako bendrovės vadovas.

Preliminariais skaičiavimais, bendrovės patiriama žala gali siekti arti vieno milijono eurų.

STT pradėjo didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl galimo stambaus masto papirkimo, kyšininkavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Preliminariais tyrėjų turimais duomenimis, šioje nusikalstamoje sisteminės korupcijos veikloje dalyvavo daugiau kaip 100 Lietuvos gydytojų.

Įtariama, kad šios farmacijos įmonės atstovai buvo susitarę su savo aptarnaujamų daugiau kaip 30 Lietuvos miestų ir rajonų gydytojais, kad jie už neteisėtą atlygį rekomenduotų pacientams įsigyti brangius jų įmonės produktus ir nesiūlytų konkuruojančių įmonių platinamos panašios pagal sudėtį farmacinės produkcijos.

Preliminariais tyrėjų turimais duomenimis, šioje nusikalstamoje sisteminės korupcijos veikloje dalyvavo daugiau kaip 100 Lietuvos gydytojų.

STT pareigūnų turimais duomenimis, gydytojams papirkti vien per 2014 metus kyšiams įmonė galėjo skirti daugiau kaip 0,5 mln. litų (apie 145 000 eurų). Preliminariais tyrėjų turimais duomenimis, šioje nusikalstamoje sisteminės korupcijos veikloje dalyvavo daugiau kaip 100 Lietuvos gydytojų.

„Valentis pharma“ bendrovė įkurta 2003 metais, šiuo metu bendrovėje dirba 30 darbuotojų, pagrindinė bendrovės veikla yra prekyba bendrovės „Valentis“ produkcija. „Valentis Pharma“ priklauso valdančiąjai bendrovei „Valentis Capital“, valdančiai ir farmacijos gamintoją „Valentis“. Bendrovės savininkai Lietuvos fiziniai asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius