-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas: 10 tūkst. eurų bauda „Iki“ – teisėta

10 tūkst. eurų bauda prekybos tinklui „Iki“ skirta teisėtai, paskelbė teismas. Bauda įmonei skirta už tai, kad penkių parduotuvių kainolapiuose nurodytos prekių kainos buvo mažesnės nei už jas reikėjo sumokėti kasoje.
„Iki“
„Iki“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį atmetė „Iki“ valdytojos „Palink“ skundą – įmonė prašė panaikinti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos 2018 metų spalio 25 dienos nutarimą už Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo pažeidimus bendrovei skirti 10 tūkst. eurų baudą, pranešė VAAT.

„Palink“ teismui teigė, kad tarnyba neatliko išsamaus aplinkybių tyrimo, kai kurie kainolapiai buvo nepakeisti dėl darbuotojų klaidos, o kai kuriais atvejais pirkėjai klaidingai suprato taikomas nuolaidas.

Teismas pažymėjo, kad bendrovė nesilaikė profesinio atidumo, todėl jos veikla negali būti laikoma sąžininga. Be to, teismas atsižvelgė į tai, kad 2018 metais bendrovė jau buvo bausta už tokį pat pažeidimą, vartotojams atlygino žalą, greitai reagavo į pažeidimus, todėl 10 tūkst. eurų bauda yra proporcinga pažeidimui.

Teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius