Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas areštavo Zzz.lt turto ir lėšų sąskaitose už 91 tūkst. eurų

„NFQ Technologies“ per teismą siekia išieškoti iš internetinės maisto prekių parduotuvės Zzz.lt 91 tūkst. eurų. Įtariant, kad įmonės turtas yra perpus mažesnis už jos skolą, buvo areštuotas įmonės turtas, taip pat lėšos sąskaitose, rašoma Lietuvos apeliacinio teismo nutartyje.
Spaudos konferencija
Teismas areštavo Zzz.lt turto už 91 tūkst. eurų / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Programinės įrangos kūrimo kompanija „NFQ Technologies“ pateikė ieškinį Lietuvos arbitražo teismui, kuriuo prašo priteisti jai iš Zzz.lt per 87 tūkst. eurų skolos ir per 4,3 tūkst. eurų delspinigių.

Turtą areštuoti dar gruodį nusprendė Vilniaus apygardos teismas, tačiau „NFQ Technologies“ skundą tenkino tik iš dalies – nusprendė areštuoti bendrovės kilnojamo ir nekilnojamo turto už 91 tūkst. eurų, uždraudžiant jį parduoti, įkeisti ar kitais būdais perleisti kitiems asmenims.

Tačiau „NFQ Technologies“, pateikusi apeliaciją dėl tokio sprendimo, pateikė papildomus įrodymus, kad Zzz.lt turi didelių skolų ir todėl galimai yra nemoki.

„Iš atsakovės balanso matyti, jog 2015 m. ji turto turėjo už 42 481 Eur, todėl laikytina, kad ieškinio suma atsakovei yra didelė. Taigi, yra didelė tikimybė, kad atsakovė, siekdamas išvengti ieškovei palankaus arbitražo sprendimo įvykdymo, gali bandyti slėpti arba perleisti savo turtą kitiems asmenims, todėl yra reali grėsmė, jog arbitražui priėmus ieškovei palankų sprendimą, jo įvykdymas gali būti apsunkintas ar pasidaryti neįmanomas“, - rašoma teismo nutartyje.

Be to, įmonė turi ir kitų skolų. Nurodoma, kad Zzz.lt yra skolinga UAB „Klaipėdos viešbutis“ 400 tūkst. eurų. Skola jau yra įsiteisėjusi.

Atsižvelgęs į naujas aplinkybes, Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjas Egidijus Žironas nutarė, kad, nesant pakankamai nekilnojamojo ar kilnojamojo turto, iki arbitražo teismo sprendimo įsiteisėjimo areštuoti Zzz.lt priklausančias bankuose, kitose kredito įstaigose, tarptautinėse mokėjimų sistemose „Paysera“, „Webmoney“, „Payz“a ir kt. sąskaitose esančias ir kitas pinigines lėšas, taip pat turtines teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius