Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 01 06 /16:22

Teismas atmetė bendrovės „Avia Solutions Group PLC“ skundą

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė pareiškėjos „Avia Solutions Group PLC“ skundą atsakovei Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) dėl jos priimto sprendimo panaikinimo, rašoma Vilniaus apygardos administracinio teismo pranešime spaudai.
„Avia Solutions Group“
„Avia Solutions Group“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pareiškėja skunde nurodė, kad 2021 m. kreipėsi į VMI, prašydama atidėti arba išdėstyti mokestinės nepriemokos sumokėjimą, nes dėl COVID-19 pandemijos taikyti ribojimai neigiamai paveikė visą kelionių ir aviacijos verslo sektorių, dėl to pareiškėjos kontroliuojamosios bendrovės buvo įtrauktos į nukentėjusiųjų nuo pandemijos sąrašus ir turėjo didelių finansinių sunkumų.

VMI šių pareiškėjos prašymų nepatenkino ir 2021 m. gruodžio 3 d. priėmė ginčijamą sprendimą išieškoti 466 259,08 Eur mokestinę nepriemoką užsienio valstybėje.

Bendrovė „Avia Solutions Group PLC“ prašė panaikinti VMI sprendimą dėl mokestinės nepriemokos išieškojimo.

Teismas, išnagrinėjęs šią administracinę bylą, konstatavo, kad nesutinka su pareiškėjos argumentais, kad ginčo situacijoje VMI netyrė su COVID-19 susijusio neigiamo poveikio pareiškėjos veiklai faktinių aplinkybių. Iš byloje esančių paaiškinimų akivaizdu, kad pareiškėjos prašymas atidėti mokestinės nepriemokos mokėjimą ar ją išdėstyti buvo nepatenkintas ir šioje byloje nėra ginčo dėl šių VMI sprendimų.

Taigi atmestas pareiškėjos argumentas, kad mokesčių administratorius nesivadovavo protingumo ar ekonominio tikslingumo kriterijais ir netinkamai pasinaudojo jam suteikta diskrecijos teise.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Avia Solutions Group“ vadovas: įmonė yra pilnai atsiskaičiusi

„„Avia Solutions Group“ 2021 m. dėl „Covid“ pandemijos ribojimų patyrė neigiamą įtaką verslui, grupės įmonės, kaip ir kitos aviacijos sektoriuje veikiančios įmonės, patyrė sunkumų bei buvo įtrauktos į nukentėjusiųjų sąrašus.

Dėl to „Avia Solutions Group“ PLC kreipėsi į VMI dėl palankesnio mokesčių sumokėjimo termino. Nelaukiant proceso su VMI pabaigos, įmonė iki 2022 m. kovo mėn. sumokėjo visą 466 000 EUR mokesčių sumą ir šiuo metu yra pilnai atsiskaičiusi su VMI“, – komentuoja Avia Solutions Group“ generalinis direktorius Jonas Janukėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje