Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas atmetė „British Airways“ prašymą uždrausti pilotų streiką

Didžiosios Britanijos teismas atmetė oro linijų bendrovės „British Airways“ prašymą uždrausti pilotų streiką, kurį planuoja surengti profsąjungai „British Airline Pilots Association“ (BALPA) priklausantys lakūnai.
„British Airways“ lėktuvai
„British Airways“ lėktuvai / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Anksčiau buvo pranešta, kad bendrovė ketina siekti streiko draudimo, dėl kurio vasaros sezono piko metu gali būti atšaukta šimtai skrydžių. Kaip rodo teismui pateikti bendrovės duomenys, jos nuostoliai gali siekti iki 40 mln. svarų (49 mln. JAV dolerių) per dieną, pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.

Pasak BAPLA generalinio sekretoriaus Briano Strattono, dabar profsąjungos atstovai ketina dar kartą pamėginti derėtis su „British Airways“ iki savaitės pabaigos ir penktadienį nuspręsti, ar streikas bus pradėtas ir jei taip, tai kada.

Streikas gali prasidėti ne anksčiau kaip rugpjūčio viduryje, nes pagal įstatymus profsąjunga privalo pranešti įmonei apie tokias priemones prieš dvi savaites.

Derybos tarp BAPLA ir „British Airways“ vyksta nuo praėjusių metų lapkričio. Profsąjungos nariai reikalauja įvesti pelno paskirstymo tarp bendrovės darbuotojų schemą, o oro linijų bendrovė siūlo per trejus metus padidinti atlyginimus 11,5 procento.

Ankstesnės derybos baigėsi be rezultatų.

Paskutinis „British Airways“ darbuotojų streikas įvyko 8-ajame dešimtmetyje.

2008 metais pilotai taip pat balsavo už streiko surengimą, tačiau tada problema buvo išspręsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius