-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas atmetė „Hidrostatybos“ pretenzijas dėl uosto krantinių remonto

Dėl bankroto likviduojamai Gargždų statybos bendrovei „Hidrostatyba“ nepavyko iš Klaipėdos jūrų uosto direkcijos prisiteisti per 190 tūkst. eurų skolos už kartu su Latvijos įmone BMGS rekonstruotas Vakarų laivų gamyklos naudojamas krantines.
Vakarų laivų gamykla
Vakarų laivų gamykla / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas sausio 27 dieną atmetė „Hidrostatybos“ skundą ir paliko galioti bendrovei nepalankią Klaipėdos apygardos teismo pernai vasarį priimtą nutartį, pagal kurią iš dalies buvo patenkinti „Hidrostatybos“ partnerės reikalavimai įpareigoti uosto direkciją Latvijos bendrovei sumokėti per 190 tūkst. eurų skolą.

„BMGS nuo 2019 metų lapkričio 6 dienos tapusi atsakinga partnere įgijo teisę tiek vadovauti jungtinei veiklai, tiek gauti 190,4 tūkst. eurų lėšas pagal išrašytą PVM sąskaitą faktūrą (...), todėl apeliantės („Hidrostatybos“ – BNS) argumentai dėl jos teisės priimti prievolės įvykdymą atmetami kaip nepagrįsti“, – rašoma teismo nutartyje.

Ginčas tarp partnerių „Hidrostatybos“ bei BMGS kilo dėl to, kam 2019 metų lapkritį uosto direkcija turėjo pervesti 190,4 tūkst. eurų už dalį krantinių rekonstrukcijos darbų.

Bendrovės 2017 metų kovą buvo laimėjusios per 27 mln. eurų vertės konkursą dėl krantinių, kurias naudoja Vakarų laivų gamykla, rekonstrukcijos.

Teismas nurodė, kad jungtinės veiklos sutarties pagrindu nuo 2016 metų veikiantys partneriai 2019 metais pakeitė šią sutartį ir BMGS paskyrė atsakinga partnere, todėl uosto direkcija teisėtai pinigus pervedė būtent jai.

Teismas taip pažymėjo, kad 2020 metų spalį „Hidrostatybai“ buvo iškelta bankroto byla.

Apeliacinis teismas iš dalies pakeitė ir Klaipėdos teismo pernai vasarį priimtą nutartį bei įpareigojo „Hidrostatybą“ iš jos bankroto administravimui skirtų lėšų BMGS ir uosto direkcijai sumokėti per 13 tūkst. eurų su bylinėjimusi susijusių išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius