Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas atmetė „Telia“ pretenzijas dėl „Amber Grid“ konkurso

Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatorės „Amber Grid“ konkursą dėl 1,6 mln. vertės kompiuterinių darbo vietų nuomos ir priežiūros pralaimėjusiai telekomunikacijų bendrovei „Telia Lietuva“ nepavyko pasiekti, kad ji būti pripažinta laimėtoja.
„Telia“
„Telia“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas spalio 31-ąją atmetė bendrovės ieškinį, nes, anot teisėjų, įmonė neturi tinkamo teisinio suinteresuotumo juos ginčyti.

„Ieškovei nepateikus svarių argumentų, kurie leistų pripažinti, kad tenkinus ieškinį ji turėtų galimybę sudaryti viešojo pirkimo sutartį, ji savo subjektinių teisių pažeidimo nepagrindė, jai nepripažįstamas teisinis suinteresuotumas ginčyti perkančiosios organizacijos sprendimą“, – teigiama nutartyje.

„Epso-G“ grupės įmonėms skirtos paslaugos konkursas baigėsi liepą, o jo nugalėtoja „Amber Grid“ paskelbė informacinių technologijų įmonę „Baltnetos komunikacijos“. Antrą vietą užėmė „EIT Sprendimai“, o „Telia Lietuva“ liko paskutinė ir siekė panaikinti konkurso rezultatus.

„Telia“ pretenzijoje „Amber Grid“ nurodė, kad „Baltnetos komunikacijos“ siūlo netinkamą įrangą, todėl negali būti laikoma konkurso nugalėtoja – ji naudotų adapterius, kurie galėtų būti pagaminti Lietuvai nedraugiškose šalyse – Rusijoje, Baltarusijoje, Kinijoje ar Šiaurės Korėjoje ir gali būti valdomi iš šių šalių, o tai gali būti laikoma grėsme nacionaliniam saugumui.

Bylos duomenimis, „Baltnetos komunikacijos“ konkurse pasiūlė 1,6 mln. eurų kainą.

„Telia Lietuva“ taip pat nurodė, kad „EIT Sprendimų“ siūlomo kompiuterio „Fujitsu“ gamintoją kontroliuojantis asmuo registruotas Kinijoje, ir tai pažeidžia konkurso sąlygas.

„Amber Grid“ nesutikus su „Telia Lietuvos“ pretenzijomis, ši kreipėsi į teismą. „Telia Lietuvos“ verslo klientų vadovas Danielis Karpovičius sako, kad bendrovė siekia skaidrumo.

„Mūsų tikslas – skaidrumas viešųjų pirkimų procese bei aiškios taisyklės, kurių būtų laikomasi. Taip pat nuolat siekiame, kad rinkoje būtų kuo mažiau galimybių gudrauti, ir visi dalyviai konkuruotų sąžiningai suteikdami geriausias paslaugas“, – komentare BNS teigė D.Karpovičius.

Anot jo, bendrovė sprendimo dėl tolesnių veiksmų kol kas nėra priėmusi.

Teismo vertinimu, „Telia Lietuva“ nekėlė klausimo dėl antrą vietą konkurse užėmusios įmonės veiksmų teisėtumo.

„Ieškiniu ji kvestionuoja sprendimą tik dėl pirmosios vietos ir prašo ją pripažinti laimėtoja, bet nėra kėlusi klausimo dėl antrąją vietą pirkime užėmusios „EIT Sprendimai“ pasiūlymo pripažinimo neatitinkančiu pirkimo sąlygų“, – konstatavo teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius