-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas bylą dėl „Snaigės“ restruktūrizavimo nagrinės rugsėjį

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį priėmė milijoninių skolų slegiamos Rusijos grupės „Polair“ netiesiogiai valdomos vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų gamybos bendrovės „Snaigė“ prašymą iškelti restruktūrizavimo bylą.
Teismai
Teismai / 123RF.com nuotr.

Byla bus nagrinėjama rašytinio proceso tvarka rugsėjo 6 dieną, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė įmonė.

Bendrovė prieš savaitę skelbė, kad prašymą iškelti restruktūrizavimo bylą teismui įmonė įteikė liepos pradžioje, o nutarties dėl nemokumo bylos iškėlimo tikimasi vėliausiai per 30 dienų.

Akcininkų patvirtintas restruktūrizavimo planas numato, kad įmonė gamins daugiau profesionalios ir medicininės šaldymo bei išskirtinės įrangos, atsisakys dalies turto. Jį numatoma pradėti vykdyti 2023 metų pradžioje ir užbaigti per ketverius metus.

Restruktūrizacijos laikotarpiu kreditoriams planuojama grąžinti 9,2 mln. eurų. Gegužės 18 dieną visi bendrovės įsipareigojimai siekė 20,8 mln. eurų.

Bendrovės vadovas Mindaugas Sologubas BNS yra sakęs, kad „Snaigės“ restruktūrizavimo planą numatyta įgyvendinti be išorinio finansavimo. Jis taip pat tikisi, kad prasidėjus restruktūrizavimui atsiras galimybė skolintis ir bankai į tai žiūrės palankiau, tačiau kol kas įmonė gyvena iš vidinių resursų.

Pernai „Snaigės“ pajamos augo 14,4 proc. iki 32,9 mln. eurų, įmonė patyrė 2 mln. eurų nuostolių.

Pagrindinė „Snaigės“ akcijų valdytoja yra Kipre registruota bendrovė „Sekenora Holdings“, kurią netiesiogiai kontroliuoja Rusijos „Polair“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius