Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: EIM turės iš naujo vertinti „LiTak-Tak“ eksportą į Uzbekistaną

Ekonomikos ir inovacijų (buvusi Ūkio) ministerija ir Strateginių prekių eksporto licencijas išduodanti komisija turėtų iš naujo vertinti oro eismo valdymo sistemas gaminančios Ukrainos kapitalo įmonės „LiTak-Tak“ prašymą leisti eksportuoti į Uzbekistaną prekes, skirtas civiliniams ir kariniams tikslams, paskelbė teismas.
Uzbekistanas
Uzbekistanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pernai gruodį patenkino „LiTak-Tak“ prašymą ir panaikino komisijos sprendimą neišduoti įmonei leidimo eksportuoti dvejopo naudojimo prekes į Uzbekistaną.

Komisija „LiTak-Tak“ prašymą suteikti tokį leidimą atmetė, remdamasi Valstybės saugumo departamento (VSD) informacija, kad „LiTak-Tak“ prekės gali patekti į Rusiją, su kuria Uzbekistanas palaiko glaudžius ekonominius ir karinius ryšius.

„LiTak-Tak“ teismui tvirtino, kad VSD pažeidė savo kompetencijos ribas ir viešai deklaruojamą Lietuvos siekį – stiprinti prekybos ir bendradarbiavimo ryšius su Uzbekistanu.

LVAT teigimu, iš komisijos sprendimo neaišku, kokioms konkrečiai tarptautinėms sutartims, sankcijoms ar Lietuvos užsienio politikos ir valstybės saugumo interesams prieštarautų „LiTak-Tak“ licencija.

„Komisija sprendime tik abstrakčiai nurodė, kokiomis Europos Sąjungos ir nacionalinės teisės normomis remiasi priimdama sprendimą neišduoti eksporto licencijos, tačiau jų nesusiejo su jokiais objektyviais duomenimis bei faktais“, – rašoma teismo nutartyje.

„LiTak-Tak“ gamykla įsikūrusi Keturiasdešimties Totorių kaime Vilniaus rajone. Registrų centro duomenimis, jos akcininkai nuo 2017 metų kovo yra Ukrainos piliečiai Valerijus Boguslavskis ir Sergijus Perevarovas.

2017 metais „LiTak-Tak“ pajamos išaugo 1,4 karto iki 31,5 mln., grynasis pelnas beveik nepakito ir buvo 7,64 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius