Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 17 /16:39

Teismas: G.Žiemelio įmonės „Fitsout“ pertvarkos planas bus svarstomas iš naujo

Aviacijos grupės „Avia Solutions Group“ savininko Gedimino Žiemelio valdomos Kauno rajone įsikūrusios baldų gamintojos „Fitsout“ restruktūrizavimo planas bus svarstomas iš naujo.
Fitsout gamyklos vizualizacija
Fitsout gamyklos vizualizacija

Lietuvos apeliacinis teismas rugsėjo 16 dieną panaikino Vilniaus apygardos teismo rugpjūtį priimtą nutartį, kuria atsisakyta patvirtinti pertvarkos planą, ir klausimą perdavė pirmosios instancijos teismui nagrinėti iš naujo.

„Faktinis pagrindas, kuriuo pirmosios instancijos teismas atsisakė patvirtinti restruktūrizavimo planą, šiuo metu yra išnykęs – nesumokėti mokesčiai „Sodrai“ ir VMI šiuo metu yra išdėstyti ir įmokos mokamos“, – nutarė Apeliacinis teismas.

Vilniaus apygardos teismas rugpjūčio 2 dieną nutraukė įmonės restruktūrizavimo bylą, nes įmonė vien VMI buvo skolinga 350 tūkst. eurų einamųjų mokesčių ir jų nemokėjo. Be to, ji nepateikė teismui įrodymų, kad svarstė kitus skolų padengimo būdus.

Teismas spalio pradžioje ketino spręsti dėl įmonės bankroto.

„Fitsout“ Apeliaciniam teismui nurodė, kad pagal rugpjūčio 6 dienos skolų suderinimo aktą bendrovė VMI buvo skolinga 309 tūkst. eurų – nuo restruktūrizavimo bylos įsiteisėjimo ji sumokėjo apie 30 proc. visų einamųjų mokesčių. Be to, nuo sausio iki liepos „Sodrai“ ji sumokėjo 185 tūkst. eurų mokesčių.

Bendrovė teismui aiškino, kad mokesčių sumokėjimui laiku trukdė karantino apribojimai, tačiau pirmąjį pusmetį jos turtas padidėjo beveik 1 mln. eurų, ji gavo beveik 0,8 mln. eurų daugiau pardavimo pajamų nei pernai.

Apygardos teismas pernai lapkritį „Fitsout“ suteikė progą išspręsti finansines problemas – tuomet jis įmonės vadovo Jono Straigio prašymu iškėlė restruktūrizavimo bylą.

Teismas tuomet nustatė, kad bendrovė per tris mėnesius negalės grąžinti pradelstų skolų, tačiau įvertino, jog veikla nėra sustabdyta ir įmonė toliau gauna pajamų.

J.Straigis, kuris yra ir smulkusis „Fitsout“ akcininkas, BNS anksčiau teigė, jog įmonė yra gyvybinga ir bankrotas jai negresia. Jis pripažino, kad įmonė patyrė sunkumų dėl pandemijos, tačiau juos jau sugebėjo suvaldyti.

„Bankroto klausimas net nesvarstytinas, tai neįmanomas scenarijus“, – BNS rugpjūtį sakė J.Straigis.

Pasak jo, apygardos teismo sprendimas jį labai nustebino, nes teismas neįsigilino į argumentus, vadovavosi formaliais kriterijais bei neatsižvelgė į įmonės dėl pandemijos patirtus sunkumus.

Įmonės vadovo teigimu, situaciją jis vertina kaip labai gerą, kitų metų planai yra „absoliučiai fantastiniai“ – planuojama apie 20 mln. eurų apyvarta. Be to, bendrovė ketina plėstis bei neatsisako planų įdarbinti 700-800 žmonių.

„Sodros“ duomenimis, bendrovė šiuo metu samdo 206 darbuotojus.

Pasak Registrų centro, 70 proc. „Fitsout“ akcijų valdo Kipre registruota G.Žiemelio įmonė „LFS Holding“, dar po 15 proc. – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius ir J.Straigis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius