Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: Gariūnų turgus turi teikti ataskaitas ministerijai

Gariūnų verslo parko projektą jau 12 metų įgyvendinančios bendrovės privalo per tris mėnesius pateikti Ūkio ministerijai ataskaitas apie valstybinės svarbos ekonominio projekto statusą turinčo projekto įgyvendinimą, nutarė teismas.
Gariūnų verslo centras
Gariūnų verslo centras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas lapkričio 20 dieną įpareigojo verslo parką „Gariūnai“ administruojančias bendroves „Posūkis“, „Geruda“ ir „Jurgena“ pateikti veiklos ataskaitas nuo 2005 metų. Be to, kiekvienai jų skirta 100 eurų bauda už kiekvieną įpareigojimo nevykdymo dieną.

Teismas panaikino 2016 metų gruodį Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtą sprendimą – šis teismas atmetė Ūkio ministerijos ieškinį ir nutarė, kad kad bendrovės vykdė prievolę teikti ataskaitas.

Vilniaus apygardos teismas kartu įpareigojo bendroves patvirtinti, ar jos įrengė 2005 metų rugpjūtį pasirašytoje sutartyje numatytus objektus, ar sukūrė daugiau kaip 1500 naujų darbo vietų, kiek lėšų investavo per 10 metų, ar sukūrė infrastruktūrą, kaip pagerino verslininkų darbo vietas, verslo efektyvumą, kiek atvyko lankytojų iš Lietuvos ir užsienio bei kitus faktus.

Ūkio ministerija BNS teigė, kad projektas nėra baigtas. Su projektą įgyvendinančiomis įmonėmis BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Teismo sprendimas gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Vyriausybė 2005 metų liepą pripažino Gariūnų turgavietę valstybinės svarbos objektu ir be konkurso bendrovėms „Posūkis“, „Jurgena“ ir „Geruda“ 50-čiai metų išnuomojo 38 ha teritoriją.

Panaikinus apskrities viršininkų administracijas, Vyriausybė 2010 metų spalį kontroliuoti parko plėtrą pavedė Ūkio ministerijai, tačiau įmonės jai neteikė informacijos.

Pagal sutartį bendrovės turėjo sukurti 1500 naujų darbo vietų ir užtikrinti darbą daugiau nei 15 tūkst. žmonių. Be to, buvo numatyta įrengti ūkininkų turgų, sandėlius, amatininkų ir liaudies meistrų statinius, senų automobilių perdirbimo liniją, nemokamas automobilių aikšteles, vaikų laisvalaikio patalpas ir žaidimų aikšteles.

Pernai gegužę Seimo Audito komitetas ketino nagrinėti projekto įgyvendinimą – kodėl bendrovės vengia pateikti informaciją apie jo eigą, ar Ūkio ministerija ir Nacionalinė žemės tarnyba tinkamai kontroliavo sutartis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius