Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas ir prokurorai areštavo visą „Freshtravel“ turtą

Vilniaus apygardos teismas ir Vilniaus apylinkės prokuratūra nusprendė areštuoti visą veiklą sustabdžiusios UAB „Freshtravel“ („Plius Travel“) turtą, įskaitant ir daugiau kaip pusę milijono litų, surinktų „Freshtravel“ vardu už kelionių operatoriaus organizuotas, tačiau nebeįvyksiančias keliones.
Madeira
Madeira

„Cherry Media LT“, valdanti nuolaidų kuponų portalus Beta.lt ir Grupinis.lt, iš viso buvo įšaldžiusi 577752,18 litų kelionių organizatoriui mokėtinų sumų, kai „Freshtravel“ paskelbė apie nemokumą ir veiklos sustabdymą. 

„Cherry Media LT“ gavo Vilniaus apygardos teismo teisėjos Jelenos Šiškinos priimtą nutartį, kuria pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės areštuoti visą „Freshtravel“ priklausantį kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą, vertybinius popierius, turtines teise, pinigines lėšas, įskaitant ir įšaldytąsias „Cherry Media LT“ sąskaitoje. Šis areštas galioja iki kol teismas nuspręs, ar iškelti bankroto bylą „Freshtravel“. Iki šiol dėl bankroto bylos iškėlimo į teismą yra kreipęsi du asmenys.     

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė Galina Seniut taip pat priėmė nutarimą areštuoti „Cherry Media LT“ saugotas lėšas, kurios pagal sutartį turėjo būti sumokėtos „Freshtravel“. Lėšos areštuotos iki 2015 m. gegužės 28 d., kol vykdomas Generalinės prokuratūros tyrimas dėl galimai neteisėtos „Freshtravel“ veiklos. Prokurorai tyrimą pradėjo po to, kai į juos kreipėsi Valstybinis turizmo departamentas, prašydamas ištirti galimai neskaidriai „Freshtravel“ vykdytą veiklą ir lėšų panaudojimą.  

„Esame tikri, kad teisėsaugos institucijos išsiaiškins visas aplinkybes ir išspręs susidariusią teisinę sumaištį palankiausiai nukentėjusiems žmonėms.  Tikime, kad galiausiai mūsų išsaugotos lėšos pasieks vartotojus, o jų paskirstymo tvarką nustatys ir patvirtins teismas, ir mes ja vadovausimės“, – sakė Alvydė Palaimaitė, „Cherry Media LT“ generalinė direktorė. 

Advokatų kontoros „MAQS Law Firm“ advokato Laimono Markausko teigimu, pritaikius teismo areštą pinginės lėšos yra visiškai saugios. „Teismui ir prokurorams priėmus sprendimą areštuoti lėšas, niekas kitas, jokie antstoliai, negali tiesiogiai į jas pretenduoti. Net ir iškėlus bankroto bylą bankroto administratorius lėšas paskirstytų visiems kreditoriams, tarp jų ir vartotojams, vadovaudamasis galiojančiais įstatymais“, – sakė teisininkas.  

„Freshtravel“, dirbusi su prekės ženklu „Plius Travel“, šių metų lapkričio 14 dieną išplatino laišką, kad nuo tos pačios dienos sustabdo veiklą ir yra nemoki. Po tokio paskelbimo 1326 keliautojai neišvyko į „Freshtravel“ organizuotas keliones, reklamuotas portaluose Beta.lt ir Grupinis.lt. Iš viso nuo kelionių organizatoriaus „Freshtravel“ veiklos  nukentėjo daugiau nei 2300 žmonių, taip pat įvairias paslaugas bendrovei teikusios įmonės.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius