Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas nutraukė bylą dėl 8,5 mln. eurų „LTG infra“ pretenzijų „Rail Baltica“ rangovėms

Užsakovei ir rangovėms susitarus taikiai, teismas nutraukė valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ antrinės infrastruktūros įmonės „LTG infra“ inicijuotą bylą dėl 8,5 mln. eurų delspinigių už pavėluotai baigtą europinio geležinkelio „Rail Baltica“ atšakos Kaunas-Palemonas statybos projektą.
Geležinkelis
Geležinkelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„LTG Infra“ ir konsorciumo įmonės – bankrutavusi „Hidrostatyba“, „Autokausta“ ir Vokietijos kapitalo Estijos įmonė „Leonhard Weiss RTE“ – kovo 17 dieną pasirašė taikos sutartį, kurią balandžio 25 dieną patvirtino Kauno apygardos teismas, nutraukęs bylą dėl 8,5 mln. eurų delspinigių išieškojimo.

„Teismas nutarė nutraukti civilinę bylą pagal „LTG Infra“ patikslintą ieškinį atsakovėms dėl delspinigių priteisimo, nes patvirtinta taikos sutartis“, – BNS informavo teismo atstovė Milda Kryžė.

Nei teismas, nei taikos sutartį pasirašiusios įmonės BNS neatskleidė sutarties turinio.

Pasak M.Kryžės, pirminiu beveik 6,4 mln. eurų vertės ieškiniu „LTG Infra“ siekė atgauti delspinigius dėl vėlavimo baigti darbus už 2021 metų sausio-kovo mėnesius, tačiau 2021 metų liepą įmonė patikslino ieškinį ir jį padidino dar 2,2 mln. eurų, įtraukdama ir 2021 metų balandį – esą įmonės neketino mokėti ankstesnių netesybų.

„LTG infra“ teismui teigė, jog projektas turėjo būti užbaigtas 2020 metų spalį, tačiau dėl dalies nepadarytų darbų galutinis terminas buvo pratęstas iki metų pabaigos, bet ir jam pasibaigus rangovės vėlavo. Rangovės teismui aiškino, jog užsakovė negali reikalauti delspinigių, nes už darbų vėlavimą atsakinga pati – esą darbai buvo faktiškai baigti, tačiau dėl užsakovės veiksmų negalima buvo jų perduoti.

Pagal 2018 metų birželį pasirašytą 54,8 mln. eurų vertės sutartį konsorciumas rekonstravo apie 15 kilometrų geležinkelio Kaunas–Palemonas, sujungusio Kauno intermodalinį terminalą su „Rail Baltica“. Pagrindiniai statybos darbai baigti 2020 metų spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius