-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas pradėjo nagrinėti „Piervyj Baltijskij kanal“ skundą dėl nutrauktos transliacijos

Vilniaus apygardos administracinis teismas pradėjo nagrinėti administracinę bylą pagal UAB „BMA LT“ skundą Lietuvos radijo ir televizijos komisijai dėl sprendimo įpareigoti Lietuvos jusrisdikcijai priklausančius televizijos programų retransliuotojus sustabdyti televizijos programos „PBK Lithuania“ retransliavimą Lietuvos Respublikos teritorijoje panaikinimo.
„Piervyj Baltijskij kanal“
„Piervyj Baltijskij kanal“ / BFL/15min.lt fotomontažas

Uždaroji akcinė bendrovė „BMA LT“ kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sprendimą, kuriuo trims mėnesiams buvo sustabdyta šios pragramos retransliacija Lietuvos teritorijoje.

Šis sprendimas priimtas įvertinus laidos „Žmogus ir įstatymas“ apie 1991 m. sausio 13 d. įvykius turinį, ekspertų išvadas ir priėjus išvadą, kad laidos metu buvo paskelbta tautinę nesantaiką kurstanti, tikrovės neatitinkanti informacija apie Sovietų Sąjungos agresijos prieš Lietuvą faktą, jos metu įvykdytus sunkius nusikaltimus, paniekinus kovotojų už Lietuvos laisvę atminimą – tuo pažeidus LR Visuomenės informavimo įstatymo nuostatas.

Sprendime konstatuojama, kad programos „Žmogus ir įstatymas“ dalyviai pateikė dezinformaciją apie tai, kad 1991 m. sausio 13-osios naktį niekas iš karių nešaudė į Lietuvos žmones, kad nebuvo nė vienos aukos, kurios mirties priežastis būtų buvusi SSRS armijos veiksmai; kad į taikius žmones šaudė snaiperiai nuo namų stogų.

Pasak pareiškėjo, šioje laidoje Visuomenės informavimo įstatymo nuostatos nebuvo pažeistos, todėl LRTK sprendimas yra neteisėtas. Nustatyta sankcija už vienkartinį laidos „Žmogus ir įstatymas“ transliavimą yra neproporcinga ir diskriminuojanti. Pareiškėjas mano, kad LRTK pažeidė Sąžiningos konkurencijos visuomenės informavimo srityje reikalavimą, neužtikrino teisės būti išklausytam. Kaip teigiama skunde, LRTK sprendime minima programa „PBK Lietuva“ apskritai neegzistuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius