Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: PST „Vėsai ir partneriams“ neturi sumokėti beveik 200 tūkst. eurų

Viena didžiausių Lietuvos statybų bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST) buvusiai subrangovei, bankrutuojančiai pastatų inžinerijos įmonei „Vėsa ir partneriai“ neturi sumokėti beveik 200 tūkst. eurų už parduotuvės „Lidl“ ir greito maisto restorano „McDonald’s“ Kaune įrengimą, nusprendė teismas.
„Panevėžio statybos trestas“ (PST)
„Panevėžio statybos trestas“ (PST) / Bendrovės nuotr.

Panevėžio apygardos teismas gegužės 24 dieną atmetė bankrutuojančios įmonės reikalavimą ir patenkino PST priešieškinį – pastaroji prašė sumažinti subrangos sutarties vertę bei pripažinti negaliojančiu vienašališkai „Vėsos ir partnerių“ pasirašytą baigiamąjį darbų aktą.

„Atsakovė (PST – BNS) yra tinkamai atsiskaičiusi pagal sutartį su ieškove („Vėsa ir partneriai“ – BNS) ir ieškovės reikalavimo dėl skolos ir netesybų priteisimo tenkinti pagrindo nėra“, – rašoma teismo nutartyje.

Ginčas tarp PST ir „Vėsa ir partneriai“ kilo dėl 2020 metų vasarį sudarytos 388,7 tūkst. vertės sutarties. Pagal ją dabar bankrutuojanti bendrovė turėjo atlikti vandentiekio, nuotekų, šildymo ir vėdinimo bei oro kondicionavimo darbus PST Kaune, Islandijos gatvėje, statant „Lidl“ ir „McDonald’s“.

„Vėsa ir partneriai“ teisme teigė, jog atlikus darbus PST jai liko skolinga per 190 tūkst. eurų ir 7,6 tūkst. eurų netesybų, tuo metu PST aiškino, kad subrangovei nereikėjo visiškai įgyvendinti sutarties, nes „McDonald’s“ vėdinimui užsakovė pasirinko kitus rangovus, be to PST pati mokėjo už dalį medžiagų.

Teismo vertinimu, sumažėjus darbų apimčiai PST turėjo teisę peržiūrėti sutartį ir subrangos darbų kainą sumažinti iki 139,3 tūkst. eurų (be PVM), todėl pripažino negaliojančiu „Vėsos ir partnerių“ vienašališkai pasirašytą baigiamąjį aktą bei išrašytas dvi sąskaitas bendrai 183,2 tūkst. eurų sumai.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius