Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas sustabdė bendrovės „Lukoil Baltija“ ir Konkurencijos tarybos ginčo nagrinėjimą

Antradienį posėdyje Vilniaus apygardos administracinis teismas sustabdė UAB „Lukoil Baltija“ ir Konkurencijos tarybos ginčo dėl beveik 12 milijonų litų (3 422 642 EUR) baudos panaikinimo nagrinėjimą.
„Lukoil Baltija“ vadovas Ivanas Paleičikas
„Lukoil Baltija“ vadovas Ivanas Paleičikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nagrinėjimas sustabdytas iki Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo išplėstinė teisėjų kolegija išnagrinės ir paskelbs nutartį analogiškoje byloje.

UAB „Lukoil Baltija“ prašė teismo panaikinti gegužę skelbtą Konkurencijos tarybos nutarimo dalį, kuria pripažinta, kad bendrovė pažeidė Lietuvos Respublikos konkurencijos įstatymo nuostatas įgijusi kitiems ūkio subjektams priklausančių 16 degalinių kontrolę ir apie tai nepranešusi Konkurencijos tarybai, negavusi jos leidimo vykdyti koncentraciją. Bendrovei už šiuos pažeidimus buvo skirtos 11 386 300 Lt ir 431 400 Lt (iš viso 11 mln. 817 tūkst. 700 Lt arba 3 mln. 422 tūkst. 642 EUR) baudos.

Konkurencijos tarybos nutarimu pareiškėja buvo įpareigota per vieną mėnesį nuo nutarimo paskelbimo nutraukti šio nutarimo rezoliucinėje dalyje nurodytus pažeidimus.

Bendrovė taip pat prašė teismo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę – sustabdyti Konkurencijos tarybos nutarimo galiojimą dalyje, kuria UAB „Lukoil Baltija“ buvo įpareigota nutraukti pažeidimus, iki tol, kol bus priimtas ir įsiteisės galutinis teismo sprendimas, tačiau šį prašymą teismas atmetė kaip nepagrįstą.

Pasak UAB „Lukoil Baltija”, Konkurencijos taryba klaidingai įvertino jos veiksmus (neveikimą) konkurencijos teisės požiūriu ir neteisingai taikė Konkurencijos įstatymo nuostatas, suklydo paskirdama nutarime nurodyto dydžio pinigines baudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius