Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: už alkoholio reklamą jachtoje bauda skirta teisėtai

Kauno alaus daryklai „Volfas Engelman“ nepavyko panaikinti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) skirtos 2,9 tūkst. eurų baudos už netinkamą reklamą.
Iškrito alaus buteliai
Butelių šukės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) praėjusį ketvirtadienį atmetė „Volfo Engelman“ skundą ir paliko galioti 2016 metų departamento nutarimą.

Departamentas „Volfui Engelman“ skyrė 2,9 tūkst. eurų baudą už draudžiamą alkoholio reklamą. Joje pavaizduoti plaukiančių jachtų ir buriuotojų vaizdai bei tekstai sieja alkoholio vartojimą su vandens transporto priemonės – jachtos – vairavimu, fizinės ir psichinės būklės pagerėjimu bei socialine sėkme, teigė alkoholio rinkos kontrolieriai.

„Kuriamas įspūdis, kad jachtų kapitonams, laivavedžiams ar kitiems įgulos nariams yra įprasta ir leistina vartoti alkoholinius gėrimus, o tada vairuoti jachtą į vandenis ar jūrą, nors tokie veiksmai akivaizdžiai prieštarauja saugios laivybos reikalavimams, o už tokias veikas yra nustatyta administracinė atsakomybė“,– teismui teigė departamentas.

„Volfo Engelman“ teigimu, jachta plaukiojantys žmonės reklamoje nebuvo vaizduojami su alkoholiu rankose, todėl daryti išvadą, kad reklama siejama su vairavimu, neteisinga.

Tačiau LVAT nutarė, kad reklama vartotojui sukuria bendrą įspūdį, jog alaus vartojimas yra neatsiejamas nuo buriavimo.

Pernai Vilniaus apygardos administracinis teismas buvo panaikinęs departamento nutarimą, tačiau LVAT šį sprendimą panaikino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius