-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: „Volfas Engelman“ už neteisėtą reklamą turi sumokėti 2,9 tūkst. eurų baudą

Viena didžiausių Lietuvos alaus daryklų „Volfas Engelman“ pažeidė alkoholio reklamos draudimą, galutinai nutarė teismas. Jis taip pat paskelbė, kad įmonė privalo sumokėti 2,9 tūkst. eurų baudą.
„Volfas Engelman“ spados konferencija
„Volfas Engelman“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) sausio 13 dieną atmetė „Volfas Engelman“ skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo 2019-ųjų birželį priimtą sprendimą. Teismai netenkino bendrovės prašymo panaikinti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento sprendimą dėl baudos.

Bauda įmonei skirta už portale youtube.com rodytoje laidoje „Kitokie pasikalbėjimai“ bei šios laidos reklaminiame skyde svetainėje tickets.paysera.com naudotus prekės ženklus „VolfasEngelman“ ir „Volfas Engelman Studija 2017“

„Volfas Engelman“ teismui tvirtino, kad šie prekės ženklai pagal tarptautinę Nicos klasifikaciją registruoti ne alkoholinių gėrimų, o žmonių protinių gebėjimų ugdymo, taip pat linksminimo ir pramogų rengimo paslaugų klasėje. Bendrovė taip pat pabrėžė, kad ji nėra tik alkoholinių gėrimų, bet ir vaisvandenių gamintoja.

LVAT pažymėjo, kad nepaisant to, prekės ženklai buvo naudojami kartu su informacija apie įmonės gaminamą alų, pateikiant nuorodą į bendrovės internetinį puslapį, kur reklamuotas alus „Rinktinis“, informuojama apie jos gaminamus produktus, alaus gamybos procesą.

LVAT, be to, pažymėjo, kad „Volfas Engelman“ prekių ženklus, registruotus ne alkoholinių gėrimų klasėje, pateikia ant jų taros etikečių.

Suomijos bendrovės „Olvi“ grupei priklausančio „Volfas Engelman“ apyvarta per 2020 metų devynis mėnesius siekė 43,099 mln. eurų – 14,4 proc. daugiau nei pernai sausį–rugsėjį, grynasis pelnas išaugo 31 proc. iki 3,214 mln. eurų. „Volfas Engelman“ per 2020-ųjų devynis mėnesius pardavė 95,4 mln. litrų įvairių gėrimų – 15,9 proc. daugiau nei per tą patį 2019-ųjų laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius