-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismo sprendimas: „LTG Cargo“ pagrįstai nutraukė sutartį su „Uosto vartais“

Šiandien Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė bendrovės „Uosto vartai“ ieškinį LTG grupės krovinių vežimo bendrovei „LTG Cargo“ dėl esą neteisėtai nutrauktos vežimų organizavimo sutarties, rašoma „LTG Cargo“ pranešime spaudai.
„LTG Cargo“
„LTG Cargo“ / LTG nuotr.

„LTG Cargo“ praėjusiais metais kilo įtarimų dėl bendrovės „Uosto vartai“ ekspedijuojamų į Klaipėdos jūrų uostą krovinių kilmės ir sąsajų su sankcionuotu subjektu. Bendrovė nedelsdama kreipėsi į „Uosto vartus“ prašydama pateikti įrodymus, jog pirminiai įtarimai yra nepagrįsti ir gabenami kroviniai atitinka tarptautinių sankcijų reikalavimus.

Visgi, „Uosto vartams“ atsisakius pasirašyti deklaraciją dėl to, ar „Uosto vartų“ ekspedijuojamas krovinys nėra pagamintas OAO „Grodno Azot“ priklausančiose ar jos kontroliuojamose gamybos (gavybos) vietose, „LTG Cargo“ įvertino, kad ekspeditorius netinkamai vykdo sutartyje numatytus įsipareigojimus ir tinkamai nevykdo atitikties sankcijoms patikros. Atsižvelgiant į tai ir laikydamasi pozicijos, kad buvo padarytas esminis sutarties pažeidimas, „LTG Cargo“ nutraukė sutartį su „Uosto vartais“.

Atsižvelgęs į pateiktus argumentus Vilniaus miesto apylinkės teismas sutiko su „LTG Cargo“ pozicija ir patvirtino, jog „Tai, kad ieškovė atsisakė pasirašyti dvi atsakovės deklaracijas dėl pervežimui pateiktos produkcijos (krovinio) gamintojo gavybos vietos, patvirtina, kad iš esmės ieškovė neįsitikino, kad produkcija (karbamidas) buvo pagaminta ne OAO „Grodno Azot“, todėl ir deklaracijų nepasirašė.

Teismas visiškai sutiko su atsakovės t. y. „LTG Cargo“ pozicija dėl šio atvejo, kai tam tikroms Baltarusijos įmonėms, o būtent OAO „Grodno Azot“ yra taikomos sankcijos, tai ieškovė prieš vežant iš Baltarusijos mineralines trąšas turėjo būti 100 proc. tikra, kad tai nėra produkcija, pagaminta OAO „Grodno Azot“, o kai ieškovė visgi du kartus nepasirašė atsakovės pateiktų deklaracijų, tai atsakovė turėjo teisę nutraukti sutartį, kaip su įmone, kuri nekelia visapusiško pasitikėjimo“.

LTG grupės Verslo atsparumo vadovas Gediminas Šečkus teigia, kad įmonių grupė visiškai sutinka su teismo sprendimu, kuriuo verslui dar kartą primenama, jog sankcijų reikalavimų laikymasis yra visų subjektų pareiga tiek pagal sutartinius įsipareigojimus, tiek pagal ES reglamentus bei Lietuvos teisės aktus.

„Tokie sprendimai atkreipia dėmesį, jog ir „LTG Cargo“ klientai turi proaktyvią pareigą užkardyti bandymus apeiti sankcijų reikalavimus arba įrodyti vežėjui, kad logistinėje grandinėje nėra jokių sankcionuotų subjektų ar produkcijos. Esame pasirengę tęsti nuolatinį krovinių kontrolės mechanizmų palaikymą ir toliau bendradarbiauti su šalies institucijomis ir visais klientais, užtikrinant, jog per Lietuvos teritoriją būtų gabenami tik šalies ir tarptautinius reikalavimus atitinkantys kroviniai“, – sako G.Šečkus.  

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius