Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismo sprendimu „Grigeo Klaipėda“ turės sumokėti ekonominę sankciją

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai atmetė AB „Grigeo Klaipėda“ skundą, kuriuo bendrovė siekė panaikinti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) nutarimą skirti sankciją dėl praėjusių metų liepą draudžiamu būdu su gamybinėmis nuotekomis į aplinką išmestų teršalų, pranešė AAD.
„Grigeo Klaipėda“
„Grigeo Klaipėda“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Už tai, kad AB „Grigeo Klaipėda“, netinkamai eksploatuodama gamybinėse patalpose įrengtą paviršinių nuotekų sistemą, įvykus techniniam gedimui, neteisėtai į Kuršių marias per AB „Klaipėdos vanduo“ eksploatuojamus paviršinių nuotekų tinklus išleido 18,6 kub. m nevalytų gamybinių nuotekų su teršalais, Aplinkos apsaugos departamentas skyrė bendrovei skyrė ekonominę 850 eurų sankciją.

Šį Aplinkos apsaugos departamento nutarimą bendrovė apskundė teismui, bet teismas konstatavo, kad Departamentas, skirdamas ekonominę sankciją, tinkamai įvertino nustatytas aplinkybes, teisingai kvalifikavo padarytus pažeidimus, atsižvelgė į pareiškėjos atsakomybę lengvinančią aplinkybę ir sunkinančių aplinkybių nebuvimą, skirtos ekonominės sankcijos dydis neprieštarauja Aplinkos apsaugos įstatymo nuostatoms bei protingumo ir proporcingumo principams, todėl nėra teisinio pagrindo pripažinti, jog nutarimas yra nepagrįstas ar neteisėtas. (Šis sprendimas gali būti skundžiamas per 30 kalendorinių dienų nuo jo paskelbimo dienos.)

Taip pat departamentas atkreipia dėmesį, kad vakar Šiaulių apygardos teismas pradėjo nagrinėti ir AB „Grigeo Klaipėda“ baudžiamąją bylą dėl Kuršių marių taršos. Departamentas palaiko baudžiamojoje byloje pateiktą daugiau kaip 48 mln. eurų civilinį ieškinį dėl aplinkai (vandeniui) padarytos žalos, į Kuršių marias neteisėtai ir sistemingai leidžiant nevalytas nuotekas.

Klaipėdos apylinkės prokuratūra dar 2022 m. sausio 11 d. perdavė Šiaulių apygardos teismui nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje AB „Grigeo Klaipėda“ ir su ja susiję fiziniai asmenys pagal Baudžiamąjį kodeksą kaltinami dėl aplinkos apsaugos priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius