-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teksaso elektros tinklų operatorė ERCOT atleido savo vadovą

Teksaso elektros tinklų operatorė ERCOT atleido savo vadovą, po praėjusį mėnesį įvykusios žiemos audros, dėl kurios milijonai žmonių liko be elektros, praneša žiniasklaida.
Dalasas, Teksasas
Dalasas, Teksasas / J.Lapienytės nuotr.
Temos: 2 Teksasas Elektra

Teksaso operatorė „Electric Reliability Council of Texas“ (ERCOT) sulaukė klientų ir politikų kritikos bangos dėl akivaizdaus negebėjimo pasiruošti šaltam orui ir dėl milžiniškų sąskaitų už elektros energiją, kurių sulaukė dalis klientų.

Operatorės prezidentas ir generalinis direktorius Billas Magnessas buvo atleistas trečiadienį, kai ERCOT valdyba surengė nepaprastąjį posėdį ir pranešė, kad darbo sutartis bus nutraukta po dviejų mėnesių, pranešė CNN ir kitos žiniasklaidos priemonės, remdamosi ERCOT pranešimu.

Teksaso vicegubernatorius Danas Patrickas, raginęs ERCOT ir Teksaso elektros tiekimo komisijos (PUC) vadovus atsistatydinti, pasveikino šią žinią.

„Prieš dvi dienas paraginau ERCOT ir PUC vadovus atsistatydinti. Geros naujienos – jų abiejų nebeliko“, – tviteryje parašė D.Patrickas.

Keli ERCOT valdybos nariai jau atsistatydino po to, kai vasario viduryje milijonai teksasiečių liko be elektros, nes netinkamai pasirengusios tokiems orams vietos komunalinių paslaugų įmonės nepajėgė užtikrinti paslaugų teikimo.

PUC pirmininkė DeAnn Walker atsistatydino pirmadienį.

Teksaso gubernatorius Gregas Abbottas nurodė ištirti tinklų operatorės veiklą, o Federalinė energetikos reguliavimo komisija taip pat pareiškė tirsianti veiksnius, lėmusius elektros energijos tiekimo sutrikimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius