Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ vadovas P.Masiulis: „Mobilaus interneto greitis kitais metais pakeis viską“

Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ vadovas džiaugėsi pernai pasiektais finansiniais rezultatais. Nepaisant kainų karo ir krintančios rinkos, įmonės pelnas augo daugiau nei 4 proc. Pasak P.Masiulio, jau šią vasarą daugelis „Tele2“ klientų turės galimybę naudotis 4G ryšiu, kurį nesunkiai bus galima patobulinti iki 4G+. Tai reikštų, kad interneto greitis telefone dvigubai viršys įprastą WiFi greitį namuose. Tiesa, tokiems greičiams reikės ir tinkamų telefono aparatų.
Petras Masiulis
Petras Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Metai nebuvo lengvi. Telekomunikacijų rinka buvo smunkanti. Tokioje rinkoje sunku laviruoti, bet mes kilome į viršų. Gerinome savo kokybę, klientų aptarnavimą ir kainas. Pastatėme tinklą, kuris nenusileidžia konkurentams. 4G tinklas buvo ir yra aktyviai plečiamas“, – teigė P.Masiulis.

Pajamos augo

Atsiradus neribotų pokalbių planams visų operatorių pelnas krito. Nepaisant to, mes augome, – teigė P.Masiulis.

Pernai, lyginant su 2013 m., „Tele2“ verslo klientų skaičius augo 4,7 proc. (nuo 138,6 iki 145 tūkst.). Bendras klientų skaičius mažėjo nuo 1,85 mln. iki 1,81. Pajamos augo nuo 149 mln. iki 151,1 mln. eurų.

„Mums pasisekė šiek tiek paaugti. Svarbiausia priežastis yra tai, kad auga vartojimas. Minučių skaičius paaugo 8,6 proc. Megabaitų skaičius padidėjo daugiau kaip 130 proc. Kitas svarbus veiksnys yra verslo klientų skaičiaus augimas“, – teigė „Tele2“ komercijos vadovas Petras Kirdeika.

Petras Masiulis ir Petras Kirdeika/Petras Masiulis ir Petras Kirdeika
Petras Masiulis ir Petras Kirdeika/Petras Masiulis ir Petras Kirdeika

P.Masiulis neslėpė, kad metai nebuvo lengvi: „Atsiradus neribotų pokalbių planams visų operatorių pelnas krito. Nepaisant to, mūsų pasiekta 37 proc. pelno marža yra labai aukšta. Džiaugtis nėra kada. Kas buvo vakar, reikia pamiršti ir žiūrėti į priekį.“

Fantastiški greičiai

4G tinklas iki vasaros bus išplėstas, – žadėjo „Tele2“ vadovas.

P.Masiulis Vilniaus senamiestyje įsikūrusioje kavinėje išbandė 4G+ duomenų perdavimo greitį, kuris viršijo 175mb/s. Tai beveik dvigubai greičiau nei namuose bevieliam internetui naudojamų WiFi modemų greitis.

„Tapo aišku, kad internetas yra ateitis. Skambučiai jau kitais metais eis per 4G internetą. Mūsų Nyderlandų operatorius šią technologiją taikys vienas pirmųjų pasaulyje. Ši technologija yra nepaprastai skvarbi. Investavome ir investuosime dar daugiau, kad visiems mūsų vartotojams ši paslauga būtų prieinama.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mobiliųjų telefonų savininkams pinigines teks praverti plačiau

Šiems metams mūsų planai susiję su 4G plėtra. Tai yra puiku, kad mūsų vartotojai turės tokią galimybę. Nei Prancūzija, nei Vokietija tokio padengimo neturi. Estija jau 90 proc. gyventojų turi galimybę naudotis 4G ryšiu.

Daliai gyventojui tam reikės naujų SIM kortelių. Jas keisime nemokamai. Tuo pačiu metu klientai įgis elektroninį parašą, kuris pakeis slaptažodžių generatorius, pvz., jungiantis prie internetinės bankininkystės. Labai sparčiai didės duomenų kiekiai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mobilusis telefonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mobilusis telefonas

Žmogus turėdamas „Tele2” telefoną filmą internete galės be problemų žiūrėti bet kur.

Pereiti nuo 4G prie 4G+ bus labai paprasta. Tai nekainuos daug, tačiau kol kas rinkoje tokiam ryšiui tinkamų telefono aparatų yra mažiau nei 1 proc. 4G tinklas iki vasaros bus smarkiai išplėstas.

Ateina ir „LTE Advanced +“ technologija, kuri leis pasiekti iki 1 gb/s greitį. Tai sunkiai įsivaizduojamas greitis dabar, bet atsiradus techninėms galimybėms turinio gamintojai greitai prisitaikys.

Žmogus turėdamas „Tele2” telefoną filmą internete galės be problemų žiūrėti bet kur. Mūsų bendrovė dalyvaus visur. Taip pat ir diegiant 5G technologijas, kurios jau kuriamos“, – teigė P.Masiulis.

Rinka gali toliau trauktis

Rinka gali trauktis, jeigu nebus spartaus vartotojų perėjimo prie 4G ryšio.

P.Kirdeikos teigimu, pernai verslo klientų rinkai pasiūlyti telemetrijos sprendimai, draudimas SMS žinute užsienyje, SMS žinučių siuntimp klientams paslauga, TASKER produktas.

„Šiais metais pasiūlysime ir daugiau paslaugų, „Tele2” kaina ir toliau liks geriausia“, – sakė komercijos vadovas.

Paklaustas, kodėl nežymiai mažėjo klientų skaičius, P.Masiulis įvardijo emigraciją. Pasak jo, kitais metais rinka gali trauktis, jeigu nebus spartaus vartotojų perėjimo prie 4G ryšio. Šiuo metu duomenų perdavimas sudaro dešimtadalį bendrovės pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius