Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Tele2“ pajamos pernai augo

Mobiliojo ryšio operatorės „Tele2“ pajamos Lietuvoje praėjusiais metais augo 6,9 proc., iki 514,6 mln. litų. Bendrovės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją siekė 184,1 mln. litų. Tai 7,4 proc. daugiau, nei užpernai.
Petras Masiulis
Petras Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Pajamos Tele2

„Rezultatai patvirtina, kad kai mažiname kainas, laimi ne tik klientai, bet ir „Tele2“. Praėjusiais metais dirbome dar efektyviau, tai leido toliau didinti kokybę, kurti naujas paslaugas ir mažinti kainas. Augimas rodo, kad žmonės tai įvertino“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Paskutinįjį metų ketvirtį „Tele2“ pajamos padidėjo 4,7 proc., iki 128,2 mln. litų. EBITDA augo net 13 proc., iki 39,7 mln. litų, o ketvirčio EBITDA marža – nuo 29 iki 31 procento.

2013 m. vartotojams bendrovė pasiūlė apsaugą nuo kenkėjiškų programų, telefonų draudimą, virtualius numerius.

„Tele2” taip pat padidino mobiliojo parašo prieinamumą, įgyvendino telefonų vagysčių ir telefoninių sukčių veiklos prevencijos priemones.

„Tele2” paslaugų vartotojų skaičius 2013 m. išaugo 3,9 proc. ir pasiekė 1,85 mln. Dėl numerio perkėlimo bendrovės klientų padaugėjo beveik 26,2 tūkst.

„Tele2“ pernai tęsė 2012 m. pradėtą mobiliojo ryšio ir interneto tinklų modernizavimą. Per metus tam skirta 37 mln. litų investicijų (2012 m. – 32,5 mln. litų).

Bendrovė atnaujino 85 proc. 2G tinklo ir 100 proc. 3G tinklo, pakeitė pagrindinę tinklo įrangą, įrengė naują magistralinį duomenų perdavimo kanalą ir jo pralaidumą padidino 10 kartų, taip pat pradėjo teikti 4G ryšio paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius