-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Tele2“ perka Švedijos mokamos televizijos operatorę „Com Hem“

Siekdama pasinaudoti augančia fiksuoto ryšio ir mobiliojo duomenų perdavimo paslaugų paklausa, Švedijos telekomunikacijų operatorė „Tele2“ rengiasi įsigyti mokamos televizijos įmonę „Com Hem Holding“ ir sukurti integruotą skaitmeninių paslaugų operatorę, rašo agentūra „MarketWatch“.
„Tele2“
„Tele2“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Tele2 Sandoris

Pagal sandorio sąlygas „Com Hem“ akcininkai už kiekvieną turimą akciją gaus po 37,02 Švedijos kronos (4,52 JAV dolerio) grynaisiais ir 1,0374 „Tele2“ B klasės akcijos. Tai reiškia, kad „Com Hem“ akcininkai gaus iš viso 6,6 mlrd. kronų (806 mln. JAV dolerių) grynaisiais ir 26,9 proc. padidėjusios grupės akcijų.

„Padidėjusi „Tele2“ bus gerai pasirengusi tenkinti augančius vartotojų poreikius, susijusius su sklandaus ryšio ir skaitmeninėmis paslaugomis“, – pareiškė „Tele2“.

„Skaitmeninimas daro poveikį beveik kiekvienam visuomenės aspektui ir šis susijungimas leis dar pagerinti skaitmeninę Švedijos gyventojų, namų ūkių ir įmonių gyvenimo kokybę, nes bus užtikrintas visapusiškas viena kitą papildančių ir visuotinių kokybiškų ryšio bei skaitmeninių paslaugų asortimentas“, – nurodoma įmonės pranešime.

Užbaigus sandorį, atsistatydins „Tele2“ generalinė direktorė Allison Kirkby, o vadovavimą padidėjusiai grupei perims „Com Hem“ generalinis direktorius Andersas Nilssonas.

Didžiausia „Tele2“ ir „Com Hem“ akcininkė „Kinnevik“ balsavo už susijungimą, kurį tikimasi užbaigti 2018 metų antrąjį pusmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius