-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Telefonica“ parduos mobiliojo ryšio bokštų už 7,7 mlrd. eurų, siekdama sumažinti skolas

Ispanijos telekomunikacijų operatorė „Telefonica“ trečiadienį pranešė planuojanti parduoti mobiliojo ryšio bokštus Europoje ir Lotynų Amerikoje amerikiečių telekomunikacijų infrastruktūros įmonei „American Towers“ už 7,7 mlrd. eurų.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Pardavusi beveik 31 tūkst. padaliniui „Telxius“ priklausančių mobiliojo ryšio bokštų Ispanijoje, Vokietijoje, Brazilijoje, Peru, Čilėje ir Argentinoje, smarkiai įsiskolinusi operatorė užsitikrins 3,5 mlrd. eurų kapitalo prieaugį, sakoma pranešime.

„Telefonica“ prezidentas Jose Maria Alvarezas-Pallete'as teigė, kad sandoris leis įmonei sutelkti dėmesį į „ambicingiausius tikslus“, tokius kaip mobiliojo ryšio padalinio „O2“ sujungimą su bendrove „Virgin“ Didžiojoje Britanijoje, „Oi mobile“ įsigijimą Brazilijoje ir skolų mažinimą.

„Tai sandoris, kuris leis realizuoti mūsų strategiją“, – pridūrė jis pranešime.

2019 metų pabaigoje „Telefonica“ paskelbė ketinanti sutelkti dėmesį į pelningiausias savo rinkas – Ispaniją, Didžiąją Britaniją, Vokietiją ir Braziliją – ir pasitraukti iš mažiau pelningų rinkų, pavyzdžiui, mažesnių Lotynų Amerikos šalių, siekdama atlaikyti aršią konkurenciją.

Buvusi valstybinė monopolininkė teigė panaudosianti iš pardavimo gautas lėšas sumažinti skolą, rugsėjo pabaigoje siekusią 36,7 mlrd. eurų, 4,6 mlrd. eurų.

Pagal susitarimo sąlygas, „American Towers“ išnuomos mobiliojo ryšio stulpus atgal „Telefonica“ ir išlaikys darbo vietas bendrovėje „Telxius“.

„Telefonica“ dar kartą ieško naujų formulių, kaip efektyviausiai valdyti išteklius“, – teigė bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius